Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου συνδράμει καθημερινά την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στην Κορινθία

Για τρίτη ημέρα (από το μεσημέρι της Τετάρτης 22/7) καίει η μεγάλη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας. Με το πρώτο φως της ημέρας, το πρωί της Παρασκευής (24/7), άρχισαν σήμερα να επιχειρούν εκ νέου στο σημείο και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ενώ η γενική εικόνα της πυρκαγιάς βαίνει πολύ καλύτερη, όπως τόνισε αργά χθες το βράδυ στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

pirosbestiki-korinthia-oxima1

Στην περιοχή επιχειρούν 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συντρέχουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Εκεί βρίσκονται από την πρώτη στιγμή και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, με δύο κάθε πυροσβέστες σε καθημερινή βάση (συνολικά έξι άτομα αυτό το τριήμερο) να συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης, έχοντας λάβει θέση στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, νότια από τις Κεχριές.

«Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές, ενώ έφτασαν σε συμπαγή δάση σε λόφους, όπου δεν υπάρχει κανένα σημείο πρόσβασης. Σημειώστε, ότι στα πιο δύσβατα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της ΕΜΑΚ», επεσήμανε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Την Πέμπτη (23/7) η Περιφέρεια Πελοποννήσου κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή στη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων.

Μέχρι τώρα έχουν εκκενωθεί μια παιδική κατασκήνωση και έξι οικισμοί και χωριά (Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάννο και Άγιος Ιωάννης) και έχει γίνει εισήγηση από την πυροσβεστική για απομάκρυνση των πολιτών από τον οικισμό Δράσσα και το μοναστήρι του Άγιου Θεράποντα.

pirosbestiki-korinthia-oxima2

Πυροσβεστικό όχημα της Π.Υ. Καρπενησίου, στη φωτιά της Κορινθίας


(με στοιχεία από: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ)