Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Με δύο διαδικτυακές συναυλίες της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΔΑΡΡΑ σε Καρπενήσι και Άγραφα, ξεκινάνε οι “Καλοκαιρινές Γιορτές Μουσείων” της ΠΕ Ευρυτανίας (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ)

Οι εκδηλώσεις “Museums Summer Camp 2020 - Καλοκαιρινές Γιορτές Μουσείων”, που θεσπίστηκαν πέρυσι από την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Άρη Τασιού, τείνουν να γίνουν θεσμός στην Ευρυτανία.

kipe ekdiloseis_2020

Φέτος με αφετηρία πάντα το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας (ΚΙΠΕ), οι δράσεις συνεχίζονται, με την διοργάνωση μικρών πολιτιστικών εκδηλώσεων στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων, με μουσειακό περιεχόμενο.

kipe ekdiloseis_2020_dara

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τρίτη 4 Αυγούστου με Μουσικές Συναυλίες. Θα διεξαχθούν δύο συναυλίες ζωντανά με την μοναδική Φωτεινή Δάρρα, η μια στο Καρπενήσι και η άλλη με φόντο την Λίμνη Κρεμαστών, οι οποίες θα μεταδοθούν και μέσω διαδικτύου. 

Οι θέσεις των θεατών θα ειναι περιορισμένες. Διάθεση εισιτηρίων: Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας (ΚΙΠΕ), και ακόμα γιά το Καρπενήσι στο Ράδιο Καρπενήσι, ζηνοπούλου 23 καί γιά τα Άγραφα στο Δημαρχείο Αγράφων.

 

kipe ekdiloseis_2020_programma


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

Tρίτη 4 Αυγούστου 2020 Αμφιθέατρο Βασικής Βιβλιοθήκης ώρα 21:00 – 22:30

Διαδικτυακή συναυλία Φωτεινή Δάρρα & BAND – Εκπέμπουμε από παντού 

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 Γέφυρα της Τατάρνας ώρα 20:30 – 22:00. Διαδικτυακή συναυλία Φωτεινή Δάρρα & BAND – Εκπέμπουμε από παντού 

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 στο Πρώην Δημαρχείο Αγράφων (Άγραφα) – Πλατεία ώρα 11:00-13:00 «Εγχάρακτες αφηγήσεις», μύθοι, δοξασίες και λαϊκή παράδοση των Αγράφων θα αποτυπωθούν στο χαρτί μας μέσω της χαρακτικής τέχνης. 

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 Ίδρυμα Γεωργίου Καφαντάρη Φραγκίστα ώρα 18:00 -20:00

«Ψηφίδες λαογραφίας», Δημιουργούμε το δικό μας ψηφιδωτό εμπνευσμένο από λογραφικά θέματα του τόπου μας.

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020  στο Λαογραφικό Μουσείο Γρανίτσας ώρα 11:00 -13:00

«Πρόσωπα από πηλό», με γλυφίδα και πηλό «ζωντανεύουμε» σημαντικές προσωπικότητες της Ευρυτανίας.

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020  στο Πρώην Δημαρχείο Ασπροποτάμου (Ραπτόπουλο) – Πλατεία ώρα 18:00 -20:00. «Η πλατεία του χωριού μου», αποτυπώνουμε και βάζουμε χρώμα στο χρόνο.

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Βίνιανης ώρα 11:00 -13:00,

«Χαράσσουμε» τους ήρωες της ιστορίας, δημιουργούμε χαρακτικό με τα ιστορικά πρόσωπα του τόπου.

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 στο Λαογραφικό Μουσείο Αγίας Τριάδας ώρα 18:00 -20:00,

«Η Ευρυτανία σε τρεις διαστάσεις», εργαστήρι τρισδιάστατων κατασκευών που αποτυπώνουν τις ομορφιές της Ευρυτανίας.

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 στο  Λαογραφικό μουσείο Φουρνά ώρα 11:00- 13:00,

«Ένα κουτί γεμάτο ιστορία», η ιστορία αποτυπώνεται ψηφίδα- ψηφίδα και κοσμεί ένα κουτί γεμάτο αναμνήσεις.

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 στο  Κρίκελλο ώρα 18:00 -20:00,

«Χαρακτικό λεύκωμα», το χωριό μας διηγείται την ιστορία του με χαρτί και μελάνι.

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 στον Προυσό ώρα 11:00-13:00,

«Εκκλησιαστική τέχνη και αγιότητα», θρησκευτικές παραστάσεις και διακοσμητικά θέματα από την πλούσια εκκλησιαστική μας παράδοση. Δημιουργούμε το δικό μας ψηφιδωτό.

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 στο Λαογραφικό Μουσείο Μεγάλου Χωριού ώρα 18:00 -20:00, «Ιστορία και παράδοση της Ευρυτανίας με την τέχνη της χαρακτικής».

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδες ώρα 11:00- 13:00, «Ένα σχολείο με ιστορία», σκιτσάροντας πρόσωπα της ιστορίας μέσα από τη ματιά των εντύπων της εποχής.

Σάββατο 29 Αυγούστου-Κυριακή 30 Αυγούστου «Τα μουσεία της Ευρυτανίας μας γιορτάζουν στο ΚΙΠΕ»,  μικροί και μεγάλοι δημιουργοί του Museums Summer Camp 2020 εκθέτουν τα έργα τους και μας ταξιδεύουν.

Εγκαίνια έκθεσης «Η ιστορία της Ευρυτανίας μέσα από την τέχνη» στις 20:00 στον προαύλιο χώρο του ΚΙΠΕ.


Η ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρη Ευρυτανίας κ. Άρη Τασιού έχει ως εξής:

“Museums Summer Camp 2020 - καλοκαιρινές γιορτές μουσείων” και  διαδικτυακές συναυλίες από την Περιφέρεια.  

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Το φετινό καλοκαίρι μας βρίσκει με την πανδημία COVID-19 στη χώρα μας να έχει παρουσιάσει σημαντική ύφεση αλλά και με τον κίνδυνο εστιακής αναζωπύρωσης να είναι πάντα υπαρκτός. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το φετινό καλοκαίρι θα παραμείνει εντελώς άνυδρο από πολιτιστικές εκδηλώσεις ειδικά όταν αυτές μπορεί να γίνουν αποφεύγοντας τον συνωστισμό, όπως άλλωστε προτάσσει και το Υπουργείο Πολιτισμού. 

Νιώθοντας λοιπόν την ανάγκη να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες και τους επισκέπτες του Νομού μας, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια του συνόλου και την προστασία της υγείας του ατόμου, προχωράμε και φέτος στην διοργάνωση μικρών πολιτιστικών εκδηλώσεων στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων, με μουσειακό περιεχόμενο. 

Μέσω του διαδραστικού μας μουσείου, του Κέντρου Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας (ΚΙΠΕ), αναδεικνύουμε με πρωτότυπες δράσεις την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας. 

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και φέτος στο «Museums Summer Camp», στις καλοκαιρινές γιορτές μουσείων που δημιουργούν μια νέα δυναμική σχέση μεταξύ των μουσείων, των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής μας, μεταφέροντας τις εικόνες από το μουσείο μας και τις διαδραστικές εφαρμογές του σε όλη την Ευρυτανία. 

Επίσης με αφετηρία το ΚΙΠΕ και με όχημα τις τέχνες ξεκινάμε θεματικά εργαστήρια εξερευνώντας τους θησαυρούς της Ευρυτανίας που θα αναδείξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες των μικρών και μεγάλων επισκεπτών, θα προσφέρουν την εμπειρία συμμετοχής και δημιουργίας μέσω δράσεων χαρακτικής, ζωγραφικής, γλυπτικής, κατασκευών, ψηφιδωτών, φωτογραφίας παρουσιάζοντας την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. 

Παράλληλα θα διεξαχθούν δύο διαδικτυακές συναυλίες με την μοναδική Φωτεινή Δάρρα, η μια στο Καρπενήσι και η άλλη με φόντο την Λίμνη Κρεμαστών. Η  Φωτεινή Δάρρα θα μας ταξιδεύσει με τραγούδια από την ελληνική έντεχνη και παγκόσμια ροκ σκηνή με φόντο μοναδικά Ευρυτανικά τοπία. 

Η Περιφερειακή Αρχή με πρωτοπόρες δράσεις επενδύει στην Ιστορία και τον Πολιτισμό της Ευρυτανίας. 

Σας προσκαλούμε λοιπόν να γίνετε συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας και να συμμετέχετε στις ξεχωριστές μουσειακές εμπειρίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις μας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2237080217".