Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, συναντήθηκε ο δήμαρχος Αγράφων. Στο επίκεντρο (ξανά) η Παλιά Βίνιανη

από την έντυπη έκδοση

Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων-στοχεύσεών της έχει θέσει το ζήτημα του αποχαρακτηρισμού της Παλιάς Βίνιανης, ως κατολισθήσιμου οικισμού, η δημοτική αρχή των Αγράφων.kardampikis-mendoni-biniani

Μετά τις επαφές με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο δήμαρχος κ. Αλέξης Καρδαμπίκης συναντήθηκε, πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα, με την Υπουργό Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη.

«Η υπουργός μάς διαβεβαίωσε πως θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την οριοθέτηση της περιοχής, κάτι που είναι απαραίτητο για να αποχαρακτηριστεί ως επικίνδυνη λόγω κατολίσθησης», δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο κ. Καρδαμπίκης, ο οποίος επέδωσε σχετική επιστολή στην Υπουργό.

«Στη σεισμοπαθή Βίνιανη», αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό έγγραφο, «δεν υπήρξε κατολισθητικό συμβάν, χαρακτηρίσθηκε και καταδικάστηκε αυθαίρετα με κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά κριτήρια από τις τότε Κυβερνήσεις».

«Εθελοντές και Δήμος Αγράφων διεκδικούμε να επανέλθει η κανονικότητα, να εφαρμοστεί απόλυτα ο Ν.3028/2002 και όχι εκείνοι των δεκαετιών του ’60 και ’70 που την ισοπεδώνουν. Η πολιτεία, ενώ διαχρονικά αδιαφορούσε, αναγνωρίζει ότι η κατάσταση πρέπει να αλλάξει με ρεαλιστικά δεδομένα. Χρονοτριβεί όμως με ανταλλαγή εγγράφων και πυκνή αλληλογραφία χωρίς όμως αποτέλεσμα. Παρακαλώ ας μην της στερούμε άλλο ζωή».biniani-bw1