Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Μόνο με μάσκα τα ψώνια στη Στεγασμένη Λαϊκή Αγορά Καρπενησίου

laiki-agora-may2020

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, υποχρεωτική θα είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας για την είσοδο των καταναλωτών στη Στεγασμένη Δημοτική (Λαϊκή) Αγορά Καρπενησίου, αρχής γενομένης από το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020. «Μένουμε ασφαλείς τηρώντας όλες τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον COVID-19», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Καρπενησίου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα νέα, έκτακτα μέτρα, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, για προσωπικό και κοινό σε καταστήματα λιανικής και σε γραφεία που υπάρχει επαφή με το κοινό όπως ΔΕΚΟ, τράπεζες, δημοτικά καταστήματα, σε καταστήματα τροφίμων όπως φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, σε καταστήματα λιανικής καθώς και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής κ.α. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι ήδη υποχρεωτική στα ΜΜΜ, στα ταξί και στα σούπερ μάρκετ, για εργαζόμενους και καταναλωτές.

Επισημαίνεται πως στην περίπτωση εργαζομένων και φυσικών προσώπων (καταναλωτές, κοινό/πελάτες) που δεν τηρούν τους κανόνες, επιβάλλεται για κάθε παράβαση, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.