Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Σε Βράχα, Ανατολική Φραγκίστα & Παλαιό Μικρό Χωριό, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου

Συνεχίζει την περιοδεία του ανά την Ευρυτανία ο κ. Γεώργιος, ευρισκόμενος δίπλα στο ποίμνιο, κατοίκους και επισκέπτες του καλοκαιριού στα χωριάmitropolitis-georgios-athina12

 

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου, το πρωί, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια λειτούργησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Οσίου Ευγενίου του Αιτωλού, μεγάλου διδασκάλου του Γένους μας, στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας, στο Καρπενήσι. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, παραμονή της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο Μητροπολίτης θα μεταβεί στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Βράχας Ευρυτανίας, όπου θα χοροστατήσει στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού.

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου το πρωί, ο ποιμενάρχης θα μεταβεί στην Ανατολική Φραγκίστα, όπου θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα λειτουργήσει στο ιστορικό εκκλησάκι που πανηγυρίζει. Μάλιστα, σημειώνει η Μητρόπολη, θα είναι η πρώτη εία Λειτουργία μετά τις εργασίες υποστηλώσεως που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το απόγευμα (6/8), ο Μητροπολίτης θα χοροστατήσει στον μεθέορτο εσπερινό της εορτής και στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Παλαιού Μικρού Χωριού Ευρυτανίας.