Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ξεκινά το πρόγραμμα περιηγήσεων με σκάφος στη Λίμνη Κρεμαστών. Δύο διαδρομές καθημερινά, από τις 10.00 το πρωί

Έπειτα από την επιτυχημένη δράση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο (οργάνωση περιήγησης με βάρκες στη Λίμνη, αλλά και ημερίδας με τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή φορέων του Τουρισμού), η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας επεκτείνει τις ενέργειές της για την τουριστική ανάδειξη της Λίμνης Κρεμαστών.limni-skafos-volta1

Πιο ειδικά, όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, κ. Άρη Τασιού, και με στόχο τη συνέχιση των δράσεων και των πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση της λίμνης, τον μήνα Αύγουστο θα πραγματοποιείται καθημερινή περιήγηση με σκάφη, με ελεύθερη χρήση για το κοινό. Η δράση με τίτλο «Δρομολόγηση Πιλοτικής Περιήγησης Για Τουριστικά Σκάφη Στη Λίμνη Κρεμαστών» χρηματοδοτήθηκε με 15.000 ευρώ.

Καθημερινά δρομολόγια σε 2 διαδρομές

Η πιλοτική εφαρμογή περιηγήσεων με σκάφος στη Λίμνη Κρεμαστών, ξεκίνησε από το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 και ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες βόλτες με σκάφη. Θα γίνονται καθημερινά δρομολόγια σε δύο διαδρομές, με αφετηρία τη Γέφυρα Τατάρνας.

Η πρώτη διαδρομή είναι: Γέφυρα Τατάρνας > Σιβίστα > Γέφυρα Τέμπλας > Γέφυρα Τατάρνας και θα γίνεται ώρες 10.00 (μέχρι 11.30) και 14.00 (μέχρι 15.30). Η έτερη διαδρομή είναι Γέφυρα Τατάρνας > Γεφύρι Μανώλη > Άγιος Γεώργιος (Γέφυρα Επισκοπής) > Γέφυρα Τατάρνας και θα γίνεται στις 12.00 (μέχρι 14.00) και στις 16.00 (μέχρι 18.00).

Τηλέφωνο πληροφοριών: 2237350764 (09.00-14.00), Τηλέφωνο κρατήσεων: 6979669706.limni-skafos-afisa1

Με στόχο την προβολή και ανάδειξη

Σε δήλωσή του για τη δράση, ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, ανέφερε:

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάνει πράξη έναν ακόμα στρατηγικό στόχο για την ανάπτυξη της Λίμνης Κρεμαστών, έναν τόπο μοναδικής ομορφιάς, με δράσεις Ναυταθλητισμού, Πολιτισμού, Πρωτογενούς παραγωγής, Ψυχαγωγίας που μπορούμε να αναπτύξουμε στα γαλαζοπράσινα νερά της. Πρωτοβουλίες για ήπιες και φιλικές προς το περιβάλλον παρεμβάσεις, με στόχο προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της περιοχής. Εύχομαι να απολαύσετε την περιήγησή σας στην Ευρυτανία!».limni-afisa3

Με τη σειρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας, κ. Άρης Τασιός, δήλωσε:

«Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την ανάδειξη και αξιοποίηση της Λίμνης Κρεμαστών και δράττοντας την ευκαιρία της επισκεψιμότητας που έχει η περιοχή μας τον μήνα Αύγουστο, παρουσιάζουμε ως Περιφέρεια μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλία, με τη δρομολόγηση περιηγήσεων με σκάφος στη Λίμνη. Καλούμε λοιπόν τόσο τους επισκέπτες όσο και τους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν στη δράση μας αυτή και να γνωρίσουν το τουριστικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό απόθεμα της Ευρυτανίας από κοντά».

limni-skafos-volta3

limni-skafos-volta2

limni-skafi-drone2