Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Προσκύνημα Παναγίας Προυσιώτισσας: Πρόστιμα 150€ για μη χρήση μάσκας - Με ευθύνη των ιερέων η εφαρμογή των μέτρων - Αυστηροί έλεγχοι της Αστυνομίας Ευρυτανίας

Αυξημένα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που ισχύουν, βρίσκονται σε ισχύ από την Αστυνομία Ευρυτανίας τις τελευταίες ημέρες με κορύφωση την Κυριακή 23 Αυγούστου, ανήμερα της μεγάλης εορτής της Παναγίας Προυσιώτισσας.

proussos-proskinima

Η παρουσία της αστυνομίας θα είναι αυξημένη, διακριτικά, σε όλο το χώρο του Μοναστηριού καθ’ όλο το διήμερο του προσκυνήματος, ειδικότερα απόψε όπου κορυφώνονται οι εκκλησιαστικές εκδηλώσεις, όπως έχουν καταγραφεί από ρεπορτάζ της εφημερίδας. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ).

Φέτος, δεν θα γίνει λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας.

Λόγω των αυξημένων περιστατικών σε όλη τη χώρα και τη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα με αυξημένα κρούσματα που έχουν θορυβήσει τις αρχές, υπάρχει σύσταση στους  υπεύθυνους του μοναστηριού, καθ' ότι αυτές τις μέρες επισκέπτεται πολύς κόσμος το μοναστήρι στον Προυσό, να τηρηθούν όλα τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση, όπως η χρήση μάσκας παντού, να τηρούνται οι αποστάσεις που προβλέπονται και να αποφεύγεται ο συνωστισμός των πιστών. 

Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας

Σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχών η μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εκδηλώσεων τιμωρείται με πρόστιμο 150 ευρώ. Ειδικότερα, σε εκδηλώσεις όπου υπάρχει κίνδυνος συνωστισμού, όπως θα είναι το προσκύνημα στην Παναγία Προυσιώτισσα, οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι αυστηρότεροι για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. 

Αντίστοιχα πρόστιμα βεβαίωσε η αστυνομία Καρπενησίου κατά τους ελέγχους των προηγούμενων ημερών για μη χρήση μάσκας όπου αυτό επιβάλλεται από τον νόμο, όπως είναι στα καταστήματα εστίασης και καφέ όπου τηρούνται πράγματι τα μέτρα (πλην ορισμένων εξαιρέσεων)· στα χωριά, πάντως, η εφαρμογή του νόμου... πάσχει.