Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Έγιναν στα “Χοντέικα” των Αγράφων, από τον Νίκο Σ. Χόντο, πρόεδρο του ομίλου Hondos Center, τα αποκαλυπτήρια αγάλματος του π. Κοσμά του Αιτωλού.

xontos-agalma-0

Μία υπόσχεση που έγινε πραγματικότητα. Σήμερα 24 Αυγούστου στην περιοχή “Μίκρα Αγράφων”, τα γνωστά “Χοντέικα”, στις 11:30 το πρωί, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Πατρο-Κοσμά του Αιτωλού, μια δωρεά της αγραφιώτικης οικογένειας Χόντου, του γνωστού ομίλου Hondos Center.

xontos-agalma-1

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον ίδιο τον κ. Νίκο Σ. Χόντο Πρόεδρο του ομίλου Hondos Center και εκ μέρους της οικογένειας, που είναι και οι δωρητές του αγάλματος πού έχει τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού π. Κοσμά  Αιτωλού στη Μίκρα Αγράφων. 

xontos-agalma-2

Όπως αναφέρει, πρόκειται για “... υπέρλαμπρου αγάλματος του Πάτερ Κοσμά του Αιτωλού, από λευκό μάρμαρο, ίσως από τα ομορφότερα της Ελλάδος”.

Το άγαλμα φιλοτέχνησε ο γνωστός γλύπτης κ. Πραξιτέλης Τζανουλίνος, “... ευγενεί φροντίδι κ. Νικολάου Σ. Χόντου εξ Αγράφων”. 

xontos-agalma-3

Παρόντες στην λιτή τελετή χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου ήταν και οι Μητροπολίτες Σύρου Τήνου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος και Φθιώτιδας κ. Συμεών. 

Επίσης παρόντες ήταν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου, ο βουλευτής Ευρυτανίας κ Κώστας Κοντογεώργος, ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, ο δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκηςη περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Καλαντζή, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου. 

xontos-agalma-4

“Σήμερα στη Μίκρα των Αγράφων έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κοσμά του Αιτωλού, έμπρακτη απόδειξη αγάπης και σεβασμού προς τον τόπο αλλά και την ιερή μορφή του Πατροκοσμά από την οικογένεια Νίκου Χόντου. Ο Πατροκοσμάς αγαπούσε ιδιαίτερα τον τόπο μας και πρόσφερε πολλά στον ελληνισμό σε άσχημες περιόδους”, έγραψε στην προσωπική του σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα ο δήμαρχος Αγράφων. 

xontos-agalma-5