Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ. Το μήνυμα δόθηκε στην Ντόρα από την Ευρυτανία

Η Ντόρα Μπακογιάννη πίστευε ακράδαντα ότι στην Ευρυτανία θα βγει πρώτο κόμμα και θα εκλέξει βουλευτή, αν βέβαια το γενικό ποσοστό της ξεπερνούσε το 3% και κατάφερνε να μπει στη Βουλή.

ntora11111111

Ωστόσο, το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου την προβλημάτισε ιδιαίτερα. Ακόμη πιο πολύ, το γεγονός ότι το αποτέλεσμα στην Ευρυτανία κατέταξε τη Δημοκρατική Συμμαχία στην τρίτη θέση.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

"Με μικρή διαφορά ψήφων", κατά τη δήλωση του Γραμματέα της ΔΗ.ΣΥ. κ. Δημήτρη Χρυσικού στα "Ευρυτανικά Νέα", πλην όμως ένα αποτέλεσμα που εξέπληξε τα στελέχη του κόμματος.

Παράλληλα, το γενικό αποτέλεσμα με τη Δημοκρατική Συμμαχία να μένει εκτός Βουλής, φαίνεται ότι ταρακούνησε τα ηγετικά στελέχη του κόμματος και έγειραν τελικά την απόφαση της κας Μπακογιάννη να συνεργαστεί με την ηγεσία της Ν.Δ., "εξασφαλίζοντας" και την πολιτική της "αυτονομία" στη νέα Βουλή, με τον "διορισμό" δικών της στελεχών σε εκλόγιμες θέσεις των ψηφοδελτίων της Ν.Δ..

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, στην Ευρυτανία είναι η αλήθεια ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αρκετούς τους εξέπληξε. Με τα δύο κόμματα σε ευθεία αντιπαράθεση στον νομό, ως πρώτο κόμμα φάνταζε το ΠΑΣΟΚ. Κι όμως, η Νέα Δημοκρατία ήταν εκείνη που κέρδισε τις εκλογές... και τις εντυπώσεις, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως "προσωπική νίκη του Κοντογεώργου" το αποτέλεσμα.

Το γεγονός αυτό, ωστόσο, προκάλεσε έντονο προβληματισμό, ακόμη περισσότερο, στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αφού ήταν τέτοια η ψυχρολουσία από το γενικό αποτέλεσμα, που ούτε καν "πανηγύρισαν" για την καλή σχετικά επίδοση του ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία.


Περιοδεία στην Ευρυτανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται σίγουρο ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα πραγματοποιήσει προεκλογική επίσκεψη στην Ευρυτανία, η ακριβής ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η ίδια θεωρεί χρέος της να συναντηθεί και να μιλήσει σε στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματός της, υπογραμμίζοντας τους λόγους που επιβάλλουν την πανστρατιά της Κεντροδεξιάς.

Η εξόρμηση στην επαρχία της κας Μπακογιάννη δεν περιορίζεται μόνο στην  Ευρυτανία. Προετοιμάζει περιοδεία και στην Κρήτη και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, "προκειμένου να ενισχύσει τους κεντροδεξιούς πυρήνες της, όπου διαθέτει ιδιαίτερα πολιτική επιρροή".

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κοινές εμφανίσεις με τον πρόεδρο της Ν.Δ.. Φυσικά, στο επίκεντρο της επιχειρηματολογίας της, θα βρεθούν και οι λόγοι που την οδήγησαν στην απόφαση να ανταποκριθεί στο κάλεσμα πανστρατιάς του Αντώνη Σαμαρά.