Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς σπίτι στη Βαλαώρα. Σε κρίσιμη κατάσταση ο ιδιοκτήτης με εγκαύματα 2ου βαθμού

Φωτιά ξέσπασε, για άγνωστο ακόμη λόγο, σήμερα τα χαράματα σε σπίτι στη Βαλαώρα του δήμου Αγράφων.

 fotia-spiti44444444

Τη φωτιά αντιλήφθησαν οι κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι στις 5.00 περίπου τα ξημερώματα, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Εντωμεταξύ, εκείνη την ώρα στο σπίτι βρισκόταν και ο ιδιοκτήτης, ένας 52χρονος άνδρας, άτομο με ειδικές ανάγκες, ο οποίος έμενε μόνος του αφού μόλις πριν ένα περίπου μήνα έχασε τη μητέρα του.  

Οι συγχωριανοί του έσπευσαν να τον απεγκλωβίσουν από τις φλόγες που είχαν τυλίξει το κτίριο.  Με αυτοθυσία κατάφεραν να τον βγάλουν από το σπίτι και να τον μεταφέρουν μέχρι το καφενείο του χωριού, ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ, το οποίο είχε ήδη ειδοποιηθεί. 

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή, σε κρίσιμη κατάσταση, αφού φέρει εγκαύματα 2ου βαθμού. 

Εντωμεταξύ, το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, με ένα όχημα και 3 άντρες, έφτασε στο χωριό στις 7.15 το πρωί, ωστόσο, το σπίτι είχε ήδη καταστραφεί ολοσχερώς. 

Βέβαια, εδώ καταλαβαίνουμε πως η κατάσταση ίσως δεν ήταν τόσο σοβαρή αν λειτουργούσε το Κλιμάκιο Πυροσβεστικής στη Γρανίτσα, αφού η βοήθεια θα είχε φτάσει μέσα σε 15 λεπτά. 

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνά το ανακριτικό τμήμα της ΠΥ Καρπενησίου.