Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

(update) Άμεση δράση δήμου και κτηνιάτρων για το σκυλάκι που το χτύπησε αυτοκίνητο.

Σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 και ώρα 11.00 το πρωί, ένα μικρό καφέ αδέσποτο σκυλάκι χτυπήθηκε από ασυνείδητο οδηγό, ο οποίος στη συνέχεια το εγκατέλειψε στη μέση του δρόμου, στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου

 alt

 alt

 alt

 

Ωστόσο, 3 φιλόζωοι πολίτες, που διέρχονταν εκείνη την ώρα από το σημείο με τα αυτοκίνητά τους, σταμάτησαν για να βοηθήσουν το μικρό τετράποδο.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Να σημειώσουμε ότι η μαμά- σκύλα, μαύρου χρώματος και το ένα από τα δύο αδερφάκια του σκυλιού που χτυπήθηκε, τα οποία βρίσκονταν την ώρα του ατυχήματος στην άκρη του δρόμου, προσπαθούσαν απεγνωσμένα να μεταφέρουν το χτυπημένο σκυλάκι από τη μέση του οδοστρώματος σε ασφαλές σημείο. Μάλιστα, «αγρίευαν» στους ανθρώπους που προσπαθούσαν να βοηθήσουν, κρατώντας απόσταση ασφαλείας, ενώ η κίνηση των αυτοκινήτων δυσκόλευε πολύ το εγχείρημα. Τελικά, η μαμά - σκύλα, πιάνοντας με το στόμα της το μικρό της από τον σβέρκο, κατάφερε και το έβγαλε στην άκρη του δρόμου.

Αμέσως, οι οδηγοί που είχαν ευαισθητοποιήθηκαν να βοηθήσουν ειδοποίησαν το Κτηνιατρείο της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και συγκεκριμένα τον κ. Αντώνη Σαραφιανό, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε ένα συνεργείο από την υπηρεσία κτηνιάτρων, που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε κοντινό χωριό.

Το συνεργείο έσπευσε αμέσως στο σημείο και μετέφερε το άτυχο τετράποδο στο Κτηνιατρείο. Εντωμεταξύ, στις διαδικασίες συντονισμού βοήθησε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κλεομένης Λάππας ενώ ενημερώθηκε και ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Γενιτσαρόπουλος.

Το σκυλάκι είχε σπάσει το πόδι του και για τον λόγο αυτό του έκαναν ένεση κορτιζόνης και του τοποθέτησαν νάρθηκα. Τις πρώτες βοήθειες προσέφεραν οι κτηνίατροι κ.κ. Ελένη Αποστολίδου και Γεώργιος Λάιος. Χαρακτηριστικό είναι ότι επειδή την ευθύνη διαχείρισης τέτοιων περιστατικών έχει ο δήμος, οι υπάλληλοι του Κτηνιατρείου πλήρωσαν με δικά τους έξοδα τις πρώτες βοήθειες, όπως για παράδειγμα την ένεση κορτιζόνης.

Οι υπάλληλοι του Κτηνιατρείου, αφού περιέθαλψαν για λίγες ώρες το μικρό σκυλάκι, το παρέδωσαν στον αντιδήμαρχο κ. Μένιο Λάππα, η οικογενοια του οποίου τελικα, του φαρμακοποιού Κώστα Λάππα, θα το φιλοξενήσει και θα το φροντίσει για λίγες ημέρες, μέχρι να αναρρώσει. Έπειτα θα αναζητηθεί μία λύση για την τύχη του μικρού τετράποδου.

Πιθανόν, σύμφωνα με τον κ. Λάππα, το σκυλάκι να το υιοθετήσει ο δήμος Καρπενησίου

Το περιστατικό αυτό συνέβη μόλις λίγες μέρες μετά την άτυπη συνάντηση του δήμου με φορείς για το θέμα της προστασίας των αδέσποτων ζώων, θέμα για το οποίο τα «Ευρυτανικά Νέα» φιλοξενούν ολοσέλιδο ρεπορτάζ στην έκδοση που κυκλοφορεί, όπου αναφέρονται αναλυτικά οι πρωτοβουλίες που προωθεί ο δήμος Καρπενησίου για την αντιμετώπιση του ζητήματος αλλά και το τι προβλέπει ο νέος νόμος που έχει τεθεί σε εφαρμογή. (Διαβάστε εδώ περισσότερα)