Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

"Ναυαγεί" οριστικά η προσπάθεια δημιουργίας νέας ομάδας. Χωρίς εκπρόσωπο στη Γ’ Εθνική o νομός Ευρυτανίας

Ήταν εξ ορισμού ένα εγχείρημα άκρως φιλόδοξο («σχεδόν ουτοπικό», όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα), η προσπάθεια δημιουργίας ομάδας που θα εκπροσωπήσει τον νομό Ευρυτανίας στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.EPS-sinantisi-souliotis-tasios2

Από τη σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΣ, το μεσημέρι της Κυριακής 30/8, παρουσία του δημάρχου, του αντιπεριφερειάρχη και δημοτικών συμβούλων

Οι αιφνίδιες εξελίξεις στον ΑΠΟΚ «Το Βελούχι», με την παραίτηση σύσσωμου του Δ.Σ. και τον «ξαφνικό θάνατο» της ομάδας, κινητοποίησαν την ΕΠΣ Ευρυτανίας, που επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και απηύθυνε κάλεσμα σε φορείς και ιδιώτες για την εξεύρεση λύσης στο… παρά πέντε.

Τα οικονομικά δεδομένα που απαιτεί η συμμετοχή μιας ομάδας στην τρίτη κατηγορία, σε συνδυασμό με τα περιορισμένα χρονικά περιθώρια (το πρωτάθλημα αρχίζει στις 20/9), αποτέλεσαν ανυπέρβλητα εμπόδια και δεν επέτρεψαν να προχωρήσει το εγχείρημα. Οι διερευνητικές συζητήσεις έγιναν το Σαββατοκύριακο (29-30/8) αλλά δεν οδήγησαν σε επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού -κυρίως- η έλλειψη πόρων δεν στάθηκε δυνατό να αντιμετωπιστεί.

Αρχικά, με πρωτοβουλία της ΕΠΣ Ευρυτανίας, το απόγευμα του Σαββάτου, 29 Αυγούστου 2020, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στο Καρπενήσι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ώστε να συζητηθεί η προοπτική δημιουργίας ομάδας κοινής αποδοχής, ομάδας όλου του νομού. Η τελευταία συνάντηση έγινε την Κυριακή 30 Αυγούστου, στα γραφεία της ΕΠΣΕ στο Καρπενήσι, μεταξύ εκπροσώπων των τοπικών φορέων και ανθρώπων της Ένωσης, δεν έφερε, ωστόσο, κάποιο αποτέλεσμα.

Η Ευρυτανία δεν θα εκπροσωπείται την ποδοσφαιρική σεζόν 2020-2021 στη Γ’ Εθνική, ενώ επικείμενες αλλαγές στον τρόπο ανόδου πιθανόν θα παγιώσουν τη συγκεκριμένη συνθήκη και τα επόμενα χρόνια -αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά.

«Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ευρυτανίας», αναφέρει σχετικά η ΕΠΣ, «τις τελευταίες ημέρες έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για την δημιουργία μιας ΝΕΑΣ ομάδας ώστε να υπάρξει εκπροσώπηση του νομού στην Γ΄ Εθνική. Μετά την τελευταία συνάντηση την Κυριακή 30 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΣ Ευρυτανίας με τους: Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Άρη Τασιό, Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νικόλαο Σουλιώτη, Αντιδήμαρχο Καρπενησίου κ. Γιάννη Σβερώνη και τους Δημοτικούς Συμβούλους κκ. Γιάννη Μαντζιούτα & Χρήστο Κακαβά, δεν προέκυψε κάποια θετική έκβαση. Από όλους υπήρξε θετική πρόθεση, ωστόσο τα οικονομικά δεδομένα της Γ΄ Εθνικής είναι πολύ μεγαλύτερα από τα ποσά που δύναται να προσφέρουν οι τοπικοί φορείς.».

Αναλυτικό ρεπορτάζ αλλά και παρασκήνιο, στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020