Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Σκακιστές με… μάσκα. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το επετειακό Τουρνουά Σκάκι στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Ο Σκακιστικός Όμιλος Καρπενησίου, το For-Mat και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας, διοργάνωσαν το «10th Open Chess Tournament- Καρπενήσι 2020», το τουρνουά σκάκι που ξεκίνησε το 2011 και φέτος συμπλήρωσε μια δεκαετία «ζωής», εξελισσόμενο αργά και σταθερά σε θεσμό.8

Οι αγώνες έγιναν το τετραήμερο Πέμπτη 27 - Κυριακή 30 Αυγούστου και φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο Country Club Hotel & Suites, στο Μικρό  Χωριό Ευρυτανίας, με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που έχει εκδώσει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία. Συμμετείχαν εξήντα (60) αθλητές/τριες, μεταξύ των οποίων και μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες σκακιστές.

Όλοι οι αθλητές αγωνίζονταν φορώντας μάσκες, ενώ δεν επιτρέπονταν η καθιερωµένη χειραψία μεταξύ των αντιπάλων πριν και µετά το τέλος της παρτίδας. Επίσης, όλος ο χρησιµοποιούµενος εξοπλισµός (τραπεζοκαθίσµατα, σκακιέρες, ρολόγια κ.α.) απολυμαίνονταν ύστερα από κάθε αγώνα, ενώ στις αίθουσες δεν επιτρέπονταν η παρουσία οποιουδήποτε πλην αγωνιζόμενων και διαιτητών.

Όπως κάθε φορά, στο περιθώριο του τουρνουά, πραγματοποιήθηκαν κοντινές εξορμήσεις γνωριμίας με την ευρυτανική φύση.

1

3

4

6

7

9