Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

Στο Τροβάτο Αγράφων ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, για την εορτή του Τιμίου Σταυρού

Στο χωριό Τροβάτο του δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, θα βρεθεί ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, με αφορμή τον εορτασμό υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.mitropolitis-trovato2017

Την παραμονή, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, ποιμενάρχης θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα λειτουργήσει στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Καρπενησίου.

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Μητροπολίτης θα μεταβεί στο Τροβάτο Αγράφων Ευρυτανίας, όπου θα  χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την τελετή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

«Αξίζει να σημειωθεί», αναφέρει σχετικά η Ι.Μ., «πως στον ως άνω Ιερό Ναό φυλάσσεται τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού. Το μικρό τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού ενσωματώθηκε σε μεγάλο ξυλόγλυπτο σταυρό με καινοδιαθηκικές παραστάσεις. Σύμφωνα με τοπική παράδοση ο ξυλόγλυπτος σταυρός με το ενσωματωμένο τεμάχιο Τιμίου Σταυρού προέρχεται από τα Ιεροσόλυμα και φέρει την εξής κτητορική επιγραφή: "Ο παρών ζωοποιός Σταυρός αφιερώθη εις τον Ιερόν Ναόν του Σωτήρος Χριστού παρά Μ. Δρούγκα εν έτει 1615"».

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)