Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Με τον Γ.Γ. της ΚΕΔΕ και Πρόεδρο του Δικτύου Πόλεων “Βιώσιμη Πόλη” κ. Δημήτρη Καφαντάρη, συναντήθηκε στο Καρπενήσι, ο δήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης

souliotis-kafantaris-viosimi-poli-0

Με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ και Πρόεδρο του Δικτύου Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη», Δημήτρη Καφαντάρη και τον Γενικό Διευθυντή του δικτύου Γιάννη Γεώργιζα, συναντήθηκε ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης

Στη συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο Καρπενησίου στο γραφείο του δημάρχου, ήταν παρόντες επίσης, η αντιδήμαρχος Παιδείας κα. Σοφία Ζαλοκώστα και ο αντιδήμαρχος αθλητικών κ. Γιάννης Σβερώνης.

Συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα της αυτοδιοίκησης που έχουν να κάνουν με την ανάγκη χρηματοδότησης των Δήμων λόγω της μεγάλης συρρίκνωσης των εσόδων τους. 

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα της ετήσιας τακτικής συνεδρίασης της ΚΕΔΕ και των προσυνεδριακών ημερίδων, οι οποίες θα έχουν κύριο θέμα το νέο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της αυτοδιοίκησης αλλά και την αλλαγή του εκλογικού νόμου. 

Σχετικά με το Δίκτυο Πόλεων “Βιώσιμη Πόλη”, ο κ. Καφαντάρης ενημέρωσε τον δήμαρχο για τις δυνατότητες που ανοίγονται από την συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα, σχετικά με την εκπόνηση μελετών, υποβολή προτάσεων αλλά και διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων, τόσο από εθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία όσο και απευθείας από ευρωπαϊκά προγράμματα.