Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Δεν είχε κόψει τα νύχια στον γάιδαρό της. Αθωώθηκε η 80χρονη γιαγιά από το Καρπενήσι. Την έσυρε στα δικαστήρια φιλοζωική οργάνωση

Αθώα η 80χρονη που δεν είχε κόψει τα νύχια στο γαϊδούρι της. Η ηλικιωμένη κατηγορήθηκε από φιλοζωική οργάνωση πως κακομεταχειριζόταν ένα γαϊδούρι που είχε επειδή δεν του είχε κόψει τα νύχια.

giagia gaidouraki

ΦΩΤΟ Γ. Λεκάκη.

Μια απίστευτη υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα το πρωί, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καρπενησίου. Μια 80χρονη γυναίκα με λυγμούς προσπαθούσε να πείσει την έδρα ότι δεν κακομεταχειριζόταν το γαϊδούρι της. 

Η ηλικιωμένη γυναίκα δέχτηκε μήνυση από Φιλοζωική οργάνωση η οποία ενώ βρισκόταν σε... εκδρομή στο Καρπενήσι, εντόπισε τυχαία στο δρόμο την ηλικιωμένη με το γαϊδούρι της το οποίο δυσκολευόταν να περπατήσει επειδή δεν του είχαν κόψει τα νύχια του. 

Η φιλοζωική οργάνωση κίνησε νομικές διαδικασίες και της πήρε το γαϊδούρι, ενώ ταυτόχρονα προχώρησε σε μήνυση για “βάναυση κακομεταχείριση ζώου”. Η ηλικιωμένη γυναίκα τελικά αθωώθηκε.

“Αλήθεια, τι κοινωνία αφήνουμε να πλάσουν κάποιοι;”.

Με ποστάρισμα στο λογαριασμό του στο twitter ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Νικόλαος Καραγιαννακίδης, έκανε γνωστή την υπόθεση, αναφέροντας: 

“Γιαγιά 80 ετών χήρα σε σχήμα “Γ” ήταν σήμερα κατηγορούμενη για βάναυση μεταχείριση ζώου διότι στο γαϊδούρι που είχε δεν έκοψε τα νύχια. Φιλοζωική οργάνωση τη μήνυσε κ της πήρε το γάιδαρο. Στο δικαστήριο έκλαιγε με λυγμούς. Αθωώθηκε! Αλήθεια, τι κοινωνία αφήνουμε να πλάσουν κάποιοι;”.

Σύμφωνα, πάντως, με τους ειδικούςτο νύχι των οπλών του ζώου, δίχως φροντίδα μεγαλώνει, προκαλώντας ζημιά στο εσωτερικό της οπλής και στους τένοντες του ποδιού, επιβαρύνοντας έτσι την ποιότητα ζωής του τετράποδου. Γι΄αυτό συνιστάται εξονυχισμός σε τακτά διαστήματα. Το πρόβλημα δεν είναι αισθητικό, καθώς το ζώο αυτό πονάει και η ζημιά που προκαλείται είναι συχνά ανεπανόρθωτη.