Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Νέα αθλητικά έργα στο Καρπενήσι, χρηματοδοτούνται με 650.000€ - Παρεμβάσεις στο Στάδιο, το Γήπεδο Γυμνασίου & το Κεφαλόβρυσο

από την έντυπη έκδοση

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης για τη χρηματοδότηση σημαντικών αθλητικών έργων στο Καρπενήσι, που αγγίζουν τις 650.000 ευρώ. Ένα από τα σημαντικά έργα είναι η τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα και ταρτάν στίβου στο Γήπεδο Γυμνασίου.gipedo-gimnasio-xoma1

Το Γήπεδο του Γυμνασίου θα καλυφθεί με πλαστικό χλοοτάπητα και ταρτάν στίβου

Το μεγάλο έργο ανάπλασης του προαύλιου χώρου στο Γυμνάσιο - Λύκειο Καρπενησίου, έργο το οποίο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, παρέλαβε διοικητικά πριν λίγες εβδομάδες ο δήμος Καρπενησίου. Η παράδοση του έργου στις Σχολικές Επιτροπές με την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελούν άμεσοι στόχοι υλοποίησης του δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, στον σχεδιασμό του έργου ήταν και η διαμόρφωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Σχολικού Συγκροτήματος που έχουν πλέον αναβαθμιστεί ριζικά. Ήδη τα 2 γήπεδα, τένις και μπάσκετ, τα οποία βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του σχολείου έχουν αναβαθμισθεί πλήρως.

Εξάλλου, ο δήμος Καρπενησίου πρόσφατα χρηματοδοτήθηκε με 395.000 ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, με την οποία υπέγραψε Προγραμματική Σύμβαση Συνεργασίας. Στόχος, να δημοπρατήσει ο δήμος το έργο διαμόρφωσης και τοποθέτησης πλαστικού χλοοτάπητα και ταρτάν στο γήπεδο του σχολείου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρπενησίου, κ. Νίκο Σουλιώτη, το θρυλικό γήπεδο ποδοσφαίρου του Γυμνασίου Καρπενησίου, το οποίο σήμερα είναι ακόμη χωμάτινο, θα διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να τοποθετηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του, πλαστικός χλοοτάπητας 4ης γενιάς.

Επίσης, για πρώτη φορά θα τοποθετηθεί ταρτάν στον περιμετρικό στίβο του γηπέδου, ώστε να μπορούν να γίνουν προπονήσεις και προετοιμασίες αθλητών. Οι κερκίδες των αθλητικών εγκαταστάσεων έχουν ολοκληρωθεί, ενώ έχει εγκατασταθεί μεταλλική περίφραξη των κερκίδων.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στον δήμο περίπου σε έναν χρόνο, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του έργου έχει ολοκληρωθεί και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι εργασίες θα περιοριστούν σημαντικά. Μόλις ολοκληρωθεί το έργο, οι καινούριες αθλητικές εγκαταστάσεις θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και από το κοινό τα απογεύματα.gipeda-basket-gimnasio

Τα ανακαινισμένα Γήπεδα Τένις και Μπάσκετ στο Σχολικό Συγκρότημα Καρπενησίου.

Γήπεδα τένις στο Κεφαλόβρυσο

Επίσης, στο ίδιο έργο των 395.000 ευρώ περιλαμβάνεται και ένα υποέργο, που αφορά την τοποθέτηση νέου πλαστικού δαπέδου στα γήπεδα τένις στο Κεφαλόβρυσο. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση στις ξεχασμένες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κεφαλόβρυσο, που όμως ικανοποιεί ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα, αναβαθμίζει το Κεφαλόβρυσο, όπου βρίσκεται μία από τις ομορφότερες περιοχές του δήμου.

Ταρτάν στο Στάδιο

Ένα δεύτερο έργο επίσης σημαντικής παρέμβασης στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Καρπενησίου, είναι η μελέτη και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα "Φιλόδημος", προϋπολογισμού περίπου 250.000 ευρώ για την τοποθέτηση ταρτάν στίβου στο Εθνικό Γήπεδο Καρπενησίου, όπως επίσης και η προμήθεια μιας μεγάλης ρομποτικής σκούπας για την πισίνα του κολυμβητηρίου.stadio-gipedo-kalokairi1

Το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου