Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

Στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Καρπενησίου, ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος

3

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στο Καρπενήσι, θα λειτουργήσει την προσεχή Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020, ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.

Όπως αναφέρει το γραφείο τύπου της Ιεράς Μητρόπολης:

«Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου (Β΄Λουκά) η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου Ιεροθέου επισκόπου Αθηνών. Στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας θα ακούσουμε “Όπως θέλετε να σας συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, έτσι να τους συμπεριφέρεσθε κι εσείς“. Στο τμήμα αυτό της «επί του όρους ομιλίας» του ο Κύριος κάνει μία σύγκριση ανάμεσα στην ψεύτικη αγάπη του κόσμου και στην πραγματική αγάπη που πρέπει να έχουν οι μαθητές του.

Και ζητά την ανιδιοτελή αγάπη και όχι την ψεύτικη συμφεροντολογική αγάπη του κόσμου, η οποία δεν έχει πνευματική αξία. Διότι ποια αξία έχει να κάνεις το καλό επειδή περιμένεις ανταπόδοση; Η αγάπη αξίζει µόνο όταν την κάνεις για τον Θεό, χωρίς να υπολογίζεις ποιος είναι ο αποδέκτης της αγάπης σου. Η αγάπη που ζητά ο Χριστός πρέπει να αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, ακόμη και τους δύστροπους, τους άδικους, τους εχθρούς. Βέβαια η αγάπη προς τους εχθρούς δεν είναι ανθρώπινο κατόρθωμα. Είναι δώρο Θεού και μόνο με τη δική του Χάρη αποκτάται. Είναι μια κατάσταση υπερκόσμια, άγια, ανώτερη και αληθινή.

Αν θέλουμε λοιπόν κι εμείς να την αποκτήσουμε, θα πρέπει να το ζητάμε αυτό καθημερινά από τον Θεό και εμείς ταυτόχρονα να αγωνιζόμαστε να γίνουμε άνθρωποι της αγάπης».