Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Θεραπευτήριο Καρπενησίου: Παράταση συμβάσεων για 12 άτομα επικουρικό προσωπικό, λόγω κορονοϊού (ονόματα)

Τη συνέχιση απασχόλησης του υπηρετούντος έως σήμερα έκτακτου επικουρικού προσωπικού, που προσλήφθηκε για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω πανδημίας, αποφάσισε το Δ.Σ. του Θεραπευτηρίου Χρ. Παθήσεων Ευρυτανίας.therapeutirio-eisodos123

Όπως είχαν προαναγγείλει τα Ευρυτανικά Νέα, με τροπολογία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που ψηφίστηκε στη Βουλή, παρατείνονται κατά 6 μήνες οι συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και άλλων κλειστών δομών, μεταξύ αυτών και του Θεραπευτηρίου στο Καρπενήσι.

Το Δ.Σ. του Θεραπευτηρίου Χρ. Παθήσεων συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας, 28 Σεπτεμβρίου, και έδωσε ομόφωνα το «πράσινο φως» για τη διατήρηση των θέσεων συνολικά 12 εργαζομένων στη δομή, καθώς «η παροχή των υπηρεσιών από το προσωπικό αυτό κρίνεται αναγκαία και επιτακτική». Ταυτόχρονα, ενέκρινε τη δέσμευση των απαραίτητων πιστώσεων για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Πιο ειδικά, όπως αναφέρθηκε στη σχετική εισήγηση: «Η αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορονοϊού, και η προστασία της υγείας των περιθαλπομένων του Θεραπευτηρίου, συνιστούν εξαιρετικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, που δικαιολογούν τη συνέχιση της απασχόλησης του έκτακτου - επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί σήμερα στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας ως τις 31/3/2021».

Δώδεκα άτομα, η σύμβαση των οποίων έληγε σήμερα (30/9), θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέχρι και τα τέλη Μαρτίου 2021. Πρόκειται για τις/τους: Αντωνοπούλου Ελένη, Γκιόλια Αντιγόνη, Μπόκα Παναγιώτη, Χονδρού Σοφία, Νούλα Ιωάννη, Σκιαδοπούλου Σπυριδούλα, Τασιου Γεωργία, Γκόγκα Ελένη, Κουτρούμπα Κατερίνα, Μπαλωμένο Θωμά, Φούκα Χρήστο και Χρυσαφόπουλο Νεκτάριο.