Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Σύλληψη για παράνομο κυνήγι ζαρκαδιού, στην Άγια Τριάδα Ευρυτανίας. Προσπάθησε να διαφύγει αλλά εντοπίστηκε από θηροφύλακα

από την έντυπη έκδοση

Περιστατικό θανάτωσης ζαρκαδιού σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στην Ευρυτανία. Ο λαθροθήρας συνελήφθη και η υπόθεση οδηγείται στη δικαιοσύνη.zarkadi-agia-triada-lathro

Το ζαρκάδι δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των θηρεύσιμων ειδών και το κυνήγι του απαγορεύεται (και) στην Ευρυτανία. Ωστόσο, κάποιοι -ευτυχώς λίγοι- κυνηγοί αψηφούν τη νομοθεσία και βάζουν στο στόχαστρο τα ζαρκάδια.

Μια τέτοια περίπτωση καταγράφηκε πριν λίγες ημέρες στην ανατολική Ευρυτανία, οδήγησε δε στη σύλληψη ενός λαθροθήρα. Το πρωί του περασμένου Σαββάτου, 3 Οκτωβρίου 2020, ομοσπονδιακός θηροφύλακας της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος, με θέση εργασίας στην περιοχή της Φουρνάς, εκτελώντας τα υπηρεσιακά του καθήκοντα στο χωριό Αγία Τριάδα του δήμου Καρπενησίου, εντόπισε λαθροθήρα ο οποίος είχε σκοτώσει ένα ζαρκάδι και το φόρτωνε στο όχημά του.

Ο λαθροθήρας, όταν αντιλήφθηκε τον θηροφύλακα, τράπηκε σε φυγή και λίγο πιο κάτω πέταξε το ζαρκάδι από το όχημα, προσπαθώντας να διαφύγει. Ο θηροφύλακας κατάφερε, όμως, και τον συνέλαβε, με τον λαθροθήρα να ομολογεί την πράξη του και να υποδεικνύει το πού πέταξε το σκοτωμένο ζώο. Κατασχέθηκαν τα μέσα παράνομης θήρας και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

(με στοιχεία από Ευρυτανικά Νέα & iHunt.gr)