Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ματαιώνεται η Γιορτή Τσίπουρου στη Γρανίτσα Ευρυτανίας

granitsa-giorti-tsip-arxeio11

Η πανδημία του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διασποράς του έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας, μεταξύ άλλων και στη διοργάνωση εκδηλώσεων-θεσμών στην Ευρυτανία. Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, πρόσφατα οι Δομνιστιάνοι ανακοίνωσαν τη ματαίωση της Γιορτής Τσίπουρου, που γίνονταν κάθε χρόνο στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε ούτε η Γιορτή Κάστανου στην Αγία Τριάδα.

Το ίδιο διάστημα, αντίστοιχη γιορτή διοργανωνόταν και στην πλατεία της Γρανίτσας, στον δήμο Αγράφων. Το ΔΣ του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου ανακοίνωσε την ακύρωση της φετινής εκδήλωσης. «Λόγω της πανδημίας του covid-19 και της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνουμε όλοι, σεβόμενοι πλήρως τα μέτρα, θεωρούμε υποχρέωσή μας την ματαίωση της καθιερωμένης Γιορτής Τσίπουρου για φέτος», αναφέρουν οι άνθρωποι του συλλόγου και τονίζουν, ακόμα, τα εξής:

«Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία τόσο των συγχωριανών μας όσο και όλων των επισκεπτών που μας τιμούν όλα αυτά τα χρόνια με την παρουσία τους. Αν και η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη για όλους μας και περιμέναμε με αγωνία την καθιερωμένη μας συνάντηση, ας κάνουμε λίγη υπομονή, ώστε του χρόνου να ανταμώσουμε όλοι μαζί, χωρίς απώλειες. Δεσμευόμαστε ότι, στην επόμενη γιορτή, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να καλύψουμε το κενό της φετινής μη πραγματοποιήσιμης εκδήλωσης».