Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

ev media-logo

Ιστορική απόφαση: Στη φυλακή η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, δεν δόθηκε ανασταλτικός χαρακτήρας στις ποινές

Τίτλοι τέλους έπεσαν σήμερα στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής με τους δικαστές να μη δέχονται ανασταλτικό χαρακτήρα στις ποινές για την πλειονότητα των καταδικασθέντων -ανάμεσά τους η ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης.mixaloliakos-sillipsi11

Έτσι, στη φυλακή οδηγείται η πλειονότητα του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής, δηλαδή οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ιωάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Χρήστος Παππάς και Ηλίας Παναγιώταρος. Όλοι έχουν ομόφωνα κριθεί ένοχοι από το δικαστήριο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη σε 13 ετών.

Την ίδια ποινή επεφύλαξε το δικαστήριο στον καθ’ ομολογία δράστη της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, στους δυο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργο Πατέλη και Αναστάσιο Πανταζή, καθώς επίσης και σε μερίδα καταδικασθέντων για την ανθρωποκτονία Φύσσα. Συνολικά 38 καταδικασθέντες οδηγούνται στη φυλακή.

Αντίθετα, με βάση την απόφαση, για 12 η ποινή έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Μεταξύ αυτών οι πρώην βουλευτές Αρβανίτης, Αλεξόπουλος, Μπούκουρας, Ζαρούλια, Αρβανίτης και Κουκούτσης. Απαγόρευση εξόδου και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ είναι οι περιοριστικοί όροι των πρώην βουλευτών που αφήνονται ελεύθεροι.

Στη φυλακή δεν θα πάνε επίσης οι: Σκάλκος, Δήμου, Μαρίας, Παπαδόπουλος, Αντωνακόπουλος, Καστρινός, Δασκαλάκης.

Στους πρώην βουλευτές της Χ.Α. που πήραν αναστολή εκτέλεσης των ποινών τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης 20.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και της εμφάνισης στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών όπου κατοικούν κάθε 1η και 15η του μήνα. Οι ίδιοι περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν και στους άλλους 7 που ελαβαν αναστολή, πλην της καταβολής εγγύησης.