Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Lockdown 2.0 | Μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους θα επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό

siragga-arxeio

Στην εξειδίκευση των μέτρων του δεύτερου lockdown, που αρχίζει από τα ξημερώματα του Σαββάτου 7/11 και θα έχει διάρκεια μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μεταξύ των άλλων (δείτε εδώ αναλυτικά όσα ισχύουν από αύριο), αναφέρθηκε και στις μετακινήσεις μεταξύ νομών (περιφερειακών ενοτήτων), που πλέον απαγορεύονται, με ορισμένες, ωστόσο, εξαιρέσεις.

Η μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για:

1.  επιστροφή στη μόνιμη κατοικία

2.  επανένωση οικογενειών

3.  επαγγελματικούς λόγους και

4.  λόγους υγείας

Για τη επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας, τόνισε, απαιτείται αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας Ε1 ή Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται από τον ιστότοπο www.aade.gr.

Μάλιστα, η Πολιτική Προστασία διευκρίνισε πως επιτρέπεται άπαξ η μετακίνηση από μια περιφερειακή ενότητα σε άλλη, προκειμένου να επιστρέφει κάποιος στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του με την προϋπόθεση ότι θα μπορεί να αποδείξει ότι μετακινείται προς τη μόνιμη κατοικία του και αυτή η μετακίνηση μπορεί να γίνει και μετά την έναρξη ισχύος των μέτρων του lockdown. Σημειώνεται όμως ότι αν κάποιος βρίσκεται π.χ. στην Eυρυτανία, αλλά η μόνιμη κατοικία του είναι στη Φθιώτιδα μπορεί να μετακινηθεί, να επιστρέψει στη Φθιώτιδα, αλλά δεν μπορεί να ταξιδέψει πίσω στην Ευρυτανία.