Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Tι προβλέπεται για τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς στο Καρπενήσι, το Σάββατο 7/11, πρώτη ημέρα του νέου lockdown

Η Ελλάδα εισέρχεται από το πρωί (6:00) του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου σε νέο, καθολικό λοκντάουν, προκειμένου να ανακοπεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και να αντέξει το σύστημα Υγείας. Όπως και στο λοκντάουν της άνοιξης, ανοικτά, με το κανονικό τους ωράριο, θα μείνουν τα καταστήματα τροφίμων -σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ιχθυοπωλεία κλπ, προκειμένου οι πολίτες να προμηθεύονται τα αναγκαία.laiki-agora-karpen1

Τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών; Εξειδικεύοντας τα μέτρα, το Υπουργείο Ανάπτυξης σημειώνει πως «…η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με την συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και απόσταση πάγκων 5 μέτρων».

Έτσι, η Στεγασμένη Δημοτική (Λαϊκή) Αγορά του Καρπενησίου θα ανοίξει το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, παρουσία ωστόσο λίγων εμπόρων και παραγωγών. «Η Δημοτική Αγορά θα ανοίξει, θα λειτουργήσει όμως στο 50% της δυναμικής της, με λιγότερους και μικρότερους πάγκους», λέει στα Ε.Ν. ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιάννης Σβερώνης. Σε σύνολο 31 πάγκων, που διαθέτει -υπό κανονικές συνθήκες- η λαϊκή, θα λειτουργήσουν οι 16, σημειώνει και επισημαίνει πως θα τηρηθούν αυστηρά όσα προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Φυσικά, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για εμπόρους και καταναλωτές, ενώ σε τακτικούς ελέγχους προχωρά η αστυνομία στο Καρπενήσι, προκειμένου να διαπιστωθεί η εφαρμογή των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του covid-19. Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν στείλει SMS ή να διαθέτουν αντίστοιχη βεβαίωση, με τον κωδικό 2 -μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)