Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Με φόλες σκότωσαν 3 σκυλιά ράτσας στο Καρπενήσι. Δύο γεγονότα και οι δύο όψεις ενός νομίσματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 

skliaki mikro

Το καφέ κουταβάκι, το οποίο κατάφερε να σώσει με δυσκολία η μαμά του και οι δύο κτηνίατροι που το φρόντισαν αμέσως μετά την διάσωσή του  


 

Όταν οι άνθρωποι σώζουν
Η άμεση κινητοποίηση δήμου και νομαρχίας έσωσε ένα σκυλάκι

Ο δήμος Καρπενησίου και το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Ευρυτανίας, έκαναν τα αδύνατα δυνατά και γλίτωσαν τη ζωή ενός μικρού κουταβιού, το οποίο χτύπησε και εγκατέλειψε ένας απρόσεκτος οδηγός στην Εθνική Οδό Λαμίας - Καρπενησίου

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 στις 11.00 το πρωί, ένα μικρό καφέ αδέσποτο σκυλάκι χτυπήθηκε από ασυνείδητο οδηγό, ο οποίος στη συνέχεια το εγκατέλειψε στη μέση του δρόμου, στην Εθνική Οδό Λαμίας - Καρπενησίου{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Τρεις φιλόζωοι πολίτες, που διέρχονταν εκείνη την ώρα από το σημείο με τα αυτοκίνητά τους, σταμάτησαν για να βοηθήσουν το μικρό τετράποδο.

Να σημειώσουμε ότι η μαμά- σκύλα, μαύρου χρώματος και το ένα από τα δύο αδερφάκια του σκυλιού που χτυπήθηκε, τα οποία βρίσκονταν την ώρα του ατυχήματος στην άκρη του δρόμου, προσπαθούσαν απεγνωσμένα να μεταφέρουν το χτυπημένο σκυλάκι από τη μέση του οδοστρώματος σε ασφαλές σημείο.

Μάλιστα, «αγρίευαν» στους ανθρώπους που προσπαθούσαν να βοηθήσουν, κρατώντας απόσταση ασφαλείας, ενώ η κίνηση των αυτοκινήτων δυσκόλευε πολύ το εγχείρημα.

Τελικά, η μαμά - σκύλα, πιάνοντας με το στόμα της το μικρό της από τον σβέρκο, κατάφερε και το έβγαλε στην άκρη του δρόμου.

Αμέσως, οι οδηγοί που ευαισθητοποιήθηκαν να βοηθήσουν, ειδοποίησαν το Κτηνιατρείο της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και συγκεκριμένα τον κ. Αντώνη Σαραφιανό, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε ένα συνεργείο από την υπηρεσία κτηνιάτρων, που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε κοντινό χωριό.

Το συνεργείο έσπευσε αμέσως στο σημείο και μετέφερε το άτυχο τετράποδο στο Κτηνιατρείο. Εντωμεταξύ, στις διαδικασίες συντονισμού βοήθησε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κλεομένης Λάππας, ενώ ενημερώθηκε και ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Γενιτσαρόπουλος.

Το σκυλάκι είχε σπάσει το πόδι του και για τον λόγο αυτό του έκαναν ένεση κορτιζόνης και του τοποθέτησαν νάρθηκα. Τις πρώτες βοήθειες προσέφεραν οι κτηνίατροι κ.κ. Ελένη Αποστολίδου και Γεώργιος Λάιος. Χαρακτηριστικό είναι ότι επειδή την ευθύνη διαχείρισης τέτοιων περιστατικών έχει ο δήμος, οι υπάλληλοι του Κτηνιατρείου πλήρωσαν με δικά τους έξοδα τις πρώτες βοήθειες, όπως για παράδειγμα την ένεση κορτιζόνης.

Οι υπάλληλοι του Κτηνιατρείου, αφού περιέθαλψαν για λίγες ώρες το μικρό σκυλάκι, το παρέδωσαν στον κ. Λάππα, ο οποίος με τη σειρά του το έδωσε σε φιλόζωο πολίτη, που ανέλαβε να το φιλοξενήσει και να το φροντίσει για λίγες ημέρες, μέχρι να αναρρώσει. Έπειτα θα αναζητηθεί μία λύση για την τύχη του μικρού τετράποδου.

Το περιστατικό αυτό συνέβη μόλις λίγες μέρες μετά την άτυπη συνάντηση του δήμου με φορείς για το θέμα της προστασίας των αδέσποτων ζώων (τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012), θέμα για το οποίο τα «Ευρυτανικά Νέα» δημοσίευσαν στο προηγούμενο φύλλο ολοσέλιδο ρεπορτάζ, όπου αναφέρονταν αναλυτικά οι πρωτοβουλίες που προωθεί ο δήμος Καρπενησίου για την αντιμετώπιση του ζητήματος, αλλά και το τι προβλέπει ο νέος νόμος που έχει τεθεί σε εφαρμογή.


Όταν οι άνθρωποι εγκληματούν
Φόλες στη Μεσοχώρα σκότωσαν 3 σκυλιά ράτσας

Τη Δευτέρα το απόγευμα, τρία σκυλιά ράτσας, τα δύο από τα οποία ήταν ιδιοκτησία του Διευθυντή Δασών Ευρυτανίας κ. Γιώργου Καραγεώργου και το τρίτο ενός κτηνοτρόφου, βρέθηκαν σκοτωμένα από φόλα που είχαν ρίξει ασυνείδητοι

Το περιστατικό προκάλεσε την οργή των ιδιοκτητών των σκύλων, οι οποίοι κάλεσαν την Ασφάλεια Καρπενησίου, η οποία έφτασε στο σημείο που τα ζώα βρέθηκαν νεκρά.

Οι ιδιοκτήτες εξαπέλυσαν μύδρους κατά του ή των "δολοφόνων", οι οποίοι χωρίς ίχνος συνείδησης έριξαν τη φόλα στα σκυλιά, με αποτέλεσμα να θανατωθούν και τα τρία με μικρή χρονική διαφορά μεταξύ τους.

Ο κ. Καραγεώργος έχασε δύο σκυλιά. Πρόκειται για ένα σπάνιο τσοπανόσκυλο Καυκάσου, ιδιαίτερα μεγάλης οικονομικής αξίας, αλλά ανυπολόγιστης συναισθηματικής και ένα μικρό κουταβάκι Λαμπραντόρ. Ο κτηνοτρόφος έχασε ένα τσοπανόσκυλο ράτσας.

Οι ιδιοκτήτες των σκύλων, κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια Καρπενησίου -επειδή το αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα- διεξάγει εκτενείς έρευνες.

Τα “Ευρυτανικά Νέα” μόλις στο προηγούμενο φύλο έγραφαν  για την νέα νομοθεσία που ισχύει σχετικά με την κακοποίηση ζώων.

Να θυμίσουμε πως για την εγκληματική ενέργεια σε κατοικίδιο, οι ποινές ξεκινούν από ένα χρόνο φυλάκιση και από 5.000 ευρώ πρόστιμο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Σύμφωνα με τον νέο νόμο 4039/2012 πλέον απαγορεύεται να δημοσιεύονται φωτογραφίες με νεκρά ή κακοποιημένα ζώα. Αν και στην εφημερίδα υπάρχει σχετικό φωτογραφικό υλικό, δεν μπορούμε να το δημοσιεύσουμε. Ο νέος νόμος αντιμετωπίζει τα ζώα σχεδόν σαν "άτομα".