Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Εγκρίθηκαν οι υπερωρίες για τους χειριστές της Νομαρχίας που δούλεψαν τον χειμώνα

Ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας ενέκρινε κονδύλι για 1.800 υπερωρίες που αφορά 30 συγκεκριμένους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας για διάστημα 3 μηνών.

ekxionistiko499

Εγκρίθηκαν πρόσφατα, με απόφαση Καραμπά, οι υπερωρίες για να πληρωθούν οι υπάλληλοι της νομαρχίας Ευρυτανίας που συμμετείχαν στον αποχιονισμό και τη διατήρηση της βατότητας στον νομό, από τα φετινά έντονα καιρικά φαινόμενα, κατά τους σκληρούς μήνες του χειμώνα{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Όπως κάθε χρόνο, η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας ενέκρινε ένα σημαντικό κονδύλι για τις υπερωρίες υπαλλήλων της, οι οποίοι εργάζονται πέραν του κανονικού ωραρίου, προκειμένου να αντιμετωπίζονται οι έκτακτες ανάγκες του νομού.

Με την απόφαση υπ’ αριθμ. 1116/3-4-2012, που αναρτήθηκε στις 24 Μαΐου 2012, ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς αποφάσισε “τη συγκρότηση συνεργείου παροχής υπερωριακής εργασίας με αμοιβή”, όπως αναφέρεται στην απόφαση, για 30 συγκεκριμένους υπαλλήλους, στους οποίους αναλογούν 20 ώρες υπερωρίας, ανά άτομο τον μήνα, για το διάστημα μέχρι 31 Μαΐου 2012.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση της τρίμηνης έγκρισης των 1.800 υπερωριών, αποτελεί τμήμα μόνο της απόφαση (1116/3-4-2012) για συνολικά 12.200 ωρών για όλο το 2012 που αφορά στο ποσό των 61.000.

Η απόφαση αφορά 30 υπαλλήλους. Από αυτούς, 24 άτομα είναι από την Τεχνική Υπηρεσία, κυρίως χειριστές μηχανημάτων έργων και τεχνικοί, 4 από τη Διεύθυνση Διοικητικού και ακόμη 2 άτομα από το τμήμα πολιτικής προστασίας.

Οι υπερωρίες των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας θεωρούνται αναγκαίες για την αντιμετώπιση των έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών που παρουσιάζονται -κυρίως στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων- και έτσι επιβάλλεται να απασχολούνται περισσότερο κατά τις απογευματινές ώρες.

Τον φετινό χειμώνα όλοι παρακολούθησαν την υπεράνθρωπη προσπάθεια των χειριστών μηχανημάτων απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον νομό μας, καθώς επίσης και την αντιπαράθεση για τις υπερωρίες που δεν εγκρίνονταν έγκαιρα, λόγω των οικονομικών προβλημάτων στην χώρα, που οδήγησε στα άκρα υπαλλήλους και αντιπεριφέρεια, με αποκορύφωμα τη βίαιη λύση απεργίας των χειριστών τον Φεβρουάριο με εντολή Εισαγγελέα, μετά την προσφυγή που κατέθεσε εναντίον τους ο αντιπεριφερειάρχης, σε μια κρίσιμη για τον νομό στιγμή, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.