Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Τουρισμός με... κουπόνια. Εισιτήρια "κοινωνικού τουρισμού" σε ΚΕΠ και Επιμελητήριο

Δελτία "Κοινωνικού Τουρισμού με ημιδιατροφή" θα παρέχονται από το ΚΕΠ του δήμου Καρπενησίου, μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο. Στην ουσία πρόκειται για εκπτωτικά κουπόνια που γίνονται δεκτά σε μια μεγάλη λίστα καταλυμάτων σε όλη την Ελλάδα

paralia

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου ενέκρινε την πρόταση του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας για την υλοποίηση ετήσιου προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεργασία με τον δήμο Καρπενησίου και την εταιρεία Kemen Hellas.

Πρόκειται για ένα νέου τύπου προγράμματος "Κοινωνικού Τουρισμού" που υλοποιείται από ιδιωτική πρωτοβουλία μεν, αλλά μέσω των Επιμελητηρίων στην Ελλάδα, τα οποία έχουν συνάψει ειδική συνεργασία με την εταιρία Kemen Hellas.

Το νέο πρόγραμμα επιβεβαιώνει ότι κακώς καταργήθηκε ο κοινωνικός τουρισμός, που έδινε την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να έχουν φθηνές διακοπές.

Παράλληλα, τονώνει την επισκεψιμότητα στα συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα και την ανάγκη, εντέλει, που υπάρχει σήμερα για φθηνές, αλλά αξιόλογες διακοπές.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο δήμος Καρπενησίου αναφέρει πως “η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται στις μέρες μας να καλύψει ένα μεγάλο κοινωνικό κενό για όλους τους πολίτες που δοκιμάζονται από τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Καρπενησίου, θεωρώντας πως η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και η συνεπαγόμενη κατάργηση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού αποτελεί καίριο πλήγμα τόσο για τους επιχειρηματίες του τουρισμού, όσο και για τους ωφελούμενους, συνεργάζεται με το Επιμελητήριο Ευρυτανίας, που έχει και την ευθύνη του προγράμματος, προκειμένου να υλοποιηθεί στον τόπο μας το συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.”

Σε ανακοίνωσή του, το Επιμελητήριο Ευρυτανίας αναφέρει:

Το Επιμελητήριο Ευρυτανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Kemen Hellas κάνει γνωστό ότι υλοποιείται ετήσιο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 100 τουριστικά καταλύματα 1 - 2 - 3 και 4 αστέρων. Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι η χρονική διάρκεια για τη δυνατότητα αυτή ξεκινά από την 1η Ιουνίου 2012 και λήγει στις 31/5/2013.”

Τα δελτία κοινωνικού τουρισμού με ημιδιατροφή, είναι ατομικά και αφορούν 4 διανυκτερεύσεις με κόστος διαμονής 48 ευρώ για όλες τις χρονικές περιόδους και για όλα τα τουριστικά καταλύματα από 1  έως και 4 αστέρων και με κόστος ημιδιατροφής 10 έως 20 ευρώ ημερησίως κατ’ άτομο, ανάλογα με τη χρονική περίοδο και ανάλογα με τα αστέρια του κάθε τουριστικού καταλύματος. Τονίζεται ότι τα ποσά αυτά καταβάλλονται από τον κάτοχο του δελτίου απευθείας στο τουριστικό κατάλυμα.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας www.epimelitirio-evrytania.gr.

Για την παραλαβή των εισιτηρίων μπορεί ο καθένας να επισκεφθεί ή να επικοινωνήσει με τη γραμματεία του Επιμελητηρίου (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο τηλ. 22370-80036) και το ΚΕΠ του δήμου Καρπενησίου. Κάθε κουπόνι στοιχίζει 5 ευρώ.

Συνοπτικά, μπορούμε να αναφέρουμε ότι με την καταβολή 5 ευρώ για την "αγορά του κουπονιού" και ακόμη 48 ευρώ για 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο από 1 έως 4 αστέρια και με την καταβολή επίσης 15 ευρώ κατά μέσο όρο καθημερινής ημιδιατροφής, που περιλαμβάνει πρωινό και μεσημεριανό ή βραδινό, παρέχονται πράγματι φθηνές διακοπές, οι οποίες με την ίδια οικονομική πολιτική που αναλύσαμε, μπορεί να επεκταθεί και πέραν των 4 διανυκτερεύσεων.