Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Υπερδιπλάσια νίκη. Ο Κώστας Κοντογεώργος και πάλι βουλευτής Ευρυτανίας

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Στην Ευρυτανία φαίνεται ότι η συνεργασία ΝΔ και ΔΗ.ΣΥ. "έπιασε τόπο". Η Νέα Δημοκρατία σχεδόν διπλασίασε το ποσοστό της -από το 21% στις εκλογές του Μαΐου, εκτοξεύτηκε στο 39% τον Ιούνιο- ενώ η άνοδός της, κατά 18 περίπου μονάδες, καταγράφεται ως η μεγαλύτερη στην Ελλάδα

KONTOGEO sigxaritiria

Δεν έκρυβαν τη χαρά τους τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρυτανία, αλλά και όσοι φίλοι του κόμματος βρέθηκαν το βράδυ των εκλογών στα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Καρπενήσι, για την καθαρή νίκη της σε τοπικό επίπεδο, αλλά και για την επικράτηση της ΝΔ πανελλαδικά

Πανευτυχής και ο κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο οποίος επανεξελέγη βουλευτής, συγκεντρώνοντας περίπου 6.000 ψήφους. Ωστόσο ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις το βράδυ των εκλογών ήταν συγκρατημένος, αφού όπως δήλωσε "...διαισθάνομαι τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία για την Ελλάδα και εγώ προσωπικά για την Ευρυτανία, σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης για τη χώρα".{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Τα αποτελέσματα
Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων στην Ευρυτανία, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 5.975 ψήφους ή ποσοστό 38,82%, κατέχοντας ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά. Η αύξηση δε που πέτυχε -περίπου 18 μονάδες, αποτέλεσμα φυσικά και της στήριξης από τη ΔΗ.ΣΥ., λόγω της ιδιαιτερότητας που είχε στην Ευρυτανία το κόμμα της κας Μπακογιάννη- αποτελεί πανελλαδικό ρεκόρ.

Μεταξύ των δύο δήμων, το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται στα Άγραφα. Στα 51 εκλογικά κέντρα του δήμου, 2.325 άτομα ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, καταγράφοντας ποσοστό 43,02%, ίσως ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, υπερδιπλάσιο από το δεύτερο κόμμα -που και στα Άγραφα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ- και υπερδιπλάσιο από τις εκλογές του Μαΐου.

Αντίστοιχα, στον δήμο Καρπενησίου η Νέα Δημοκρατία έλαβε 3.104 ψήφους ή ποσοστό 36,07%, επίσης ένα πολύ υψηλό ποσοστό. Και στο Καρπενήσι αύξησε κατά πολύ τη δύναμή της, συγκεντρώνοντας 1352 ψήφους περισσότερες από τις εκλογές του Μαΐου.

Όσον αφορά τους ετεροδημότες, αυτή τη φορά, μάλλον γύρισαν εντελώς την πλάτη και δεν ψήφισαν στην Ευρυτανία. Ωστόσο, όσοι προσήλθαν στις κάλπες ψήφισαν Νέα Δημοκρατία. Η αποχή άγγιξε το 68% και για την ακρίβεια έφτασε στο 67,87%. Η Νέα Δημοκρατία ανήλθε πρώτο κόμμα με 546 ψήφους και ποσοστό 39,54%.

"Ενωμένοι για την Ευρυτανία".
"Οφείλουμε να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων"

"Θέλω να ευχαριστήσω όλους του Ευρυτάνες για την μεγάλη υποστήριξη που έδωσαν για άλλη μια φορά στο πρόσωπό μου. Θέλω να δεσμευτώ ότι δεν θα προδώσω ποτέ την εμπιστοσύνη τους, ενώ θα πολεμήσω για το κοινό συμφέρον του τόπου μου και όλων των Ευρυτάνων", είπε ο νέος βουλευτής Ευρυτανίας της Ν.Δ. κ. Κώστας Κοντογεώργος στις πρώτες του δηλώσεις στα “Ευρυτανικά Νέα”, ενώ πρόσθεσε ότι:  "...εκφράζω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες στους Ευρυτάνες, αλλά και τους στενούς μου συνεργάτες, που για ακόμη μια φορά απέδειξαν ότι μπορούν να σταθούν σε οποιοδήποτε επίπεδο μάχης. (...)

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ταυτόχρονα πολύ προβληματισμένος· αφενός γιατί η Νέα Δημοκρατία σε όλη την Ελλάδα επικρατεί, αφετέρου διότι πρέπει πολύ σύντομα να γίνει κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει την τύχη του τόπου.

Κάθε μέρα που περνά και μένει ακυβέρνητος ο τόπος, οδεύουμε προς την καταστροφή.

Οφείλουμε να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων, ανταποκρινόμενοι στην ψήφο και την εντολή του ελληνικού λαού".

Σε ερώτησή μας για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ευρυτανία δήλωσε: "Το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο κόμμα. Ήταν φυσικό και επόμενο ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ να μετακινηθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν φυσικό από το γενικότερο ρεύμα που παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα, γιατί, μεταξύ μας ας μην κρυβόμαστε, αποτελεί και μόδα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ".

Σε ερώτηση σχετικά με τις αλλαγές στο Μνημόνιο και τι πρέπει να γίνει, δήλωσε: "Πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν συνολικά αλλαγές σε όλα τα επίπεδα εντός και εκτός της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ο πολίτης, αλλά και γενικά ως προς τη μεταχείριση της χώρας μας με τους εταίρους μας και με τους συμμάχους μας".