Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ. «Τα ζάρια των ιστοριών»

Με ποικίλες δραστηριότητες συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι «Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη».

basiki bibliothiki

Τα «Ευρυτανικά Νέα» μέσα από διάφορα ρεπορτάζ έχουν παρουσιάσει την καμπάνια δημιουργικότητας και φιλαναγνωσίας για παιδιά που έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί μέχρι και τα μέσα Αυγούστου.

Να θυμίσουμε πως έχουν προγραμματιστεί διάφορες δράσεις σχετικές με βιβλία, εικαστικά, φαντασία, έρευνα και παρατήρηση. Ήδη από την Παρασκευή 22 Ιουνίου τα μικρά παιδιά, ηλικίας 5 έως 12 ετών, μπορούν να επισκεφθούν την Κεντρική Βιβλιοθήκη της πόλης, (από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι) και να δηλώσουν συμμετοχή στις δραστηριότητες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της καμπάνιας. Οι λιλιπούτιοι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος μαζί με τους γονείς, καθώς η καμπάνια είναι «ανοικτή» και προς τους μεγάλους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους, ωστόσο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, απαιτείται «οι συμμετέχοντες να είναι πάντα εφοδιασμένοι με καλή διάθεση και χαμόγελο». Εντωμεταξύ, απαραίτητη είναι και η προεγγραφή των ενδιαφερόμενων, ώστε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, αφού σε όλες τις δράσεις υπάρχει ένας μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις, το κοινό μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης http:// www.libver.gr:4549/, όπου έχει αναρτηθεί ολόκληρο το πρόγραμμα της εκστρατείας, καθώς και να επικοινωνεί με τον υπεύθυνο κ. Γιώργο Ντουφεκιά, στο τηλέφωνο 23270-80269 και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Εκδηλώσεις Ιουλίου
Για αύριο, Πέμπτη 5 Ιουλίου -από τις 10.00 το πρωί, έως τις 12.00 το μεσημέρι- οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος στα «Ζάρια των ιστοριών». Στην εν λόγω δράση η εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπαίδευσης Μπισμπίκη Βασιλική, «ρίχνει τα ζάρια του παιχνιδιού» και αφηγείται ιστορίες για ταξίδια.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 6 Ιουλίου και ώρα 10:00-12:00, στα πλαίσια του παιχνιδιού «Τα Μονοπάτια των βιβλίων», θα γίνει γνωριμία με τα καινούρια βιβλία της Βιβλιοθήκης. Τη δράση θα συντονίσει η Γκάγκλου - Δανιήλ Παναγιώτα - Μαρία, ενώ να σημειώσουμε πως μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Την Τρίτη 10 Ιουλίου από τις 10.00 έως τις 12.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η δράση «Ένα βιβλίο την εβδομάδα: Οι διαδρομές των ηρώων» με την Παπαροϊδάμη Ελένη, φοιτήτρια Π.Τ.Δ.Ε.

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι θα λάβει χώρα η δράση «Οι διαδρομές μου στην πόλη». Με αφετηρία τη Βιβλιοθήκη, θα ξεκινήσει μια πολιτισμική διαδρομή στην πόλη του Καρπενησίου, με επικεφαλής την Μαρία Αναγνώστου. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών και άνω.

Την Τρίτη 17 Ιουλίου, και ώρα 10:00-11:00 το πρωί, η Παπαροϊδάμη Ελένη θα αναλάβει για ακόμη μια φορά την δράση «Ένα βιβλίο την εβδομάδα: Οι διαδρομές των ηρώων.»

Εκδηλώσεις Αυγούστου
Την Πέμπτη 2 Αυγούστου, από τις 10:00 μέχρι τις 11:00 το πρωί, θα υλοποιηθεί η δράση «Οι διαδρομές των ηρώων», όπου τα παιδιά θα διαλέξουν ένα βιβλίο από την προτεινόμενη βιβλιογραφία, το οποίο θα διαβάσει η Μπισμπίκη Βασιλική, ενώ την Τρίτη 7 Αυγούστου και ώρα 10:00-12:00 μ.μ. θα γίνει παιχνίδι γνωριμίας με τα καινούρια βιβλία της βιβλιοθήκης, με την Παπαροϊδάμη Ελένη, για παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Την Παρασκευή 9 Αυγούστου, από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ ο Σάκης Κουρόγλου, θα αναλάβει, με τα βιβλία της βιβλιοθήκης και άλλο εποπτικό υλικό, να παρουσιάσει σε παιδιά ηλικίας από 9 έως 12 ετών, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την εξέλιξή τους μέσα στο χρόνο.

Η καλοκαιρινή εκστρατεία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 14 Αυγούστου με την δράση «Ένα βιβλίο την εβδομάδα: Οι διαδρομές των ηρώων». Από τις 10.00 μέχρι και τις 11.00 το πρωί, οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τους ήρωες στις περιπλανήσεις τους μέσα στα βιβλία και τις ιστορίες με την Μπισμπίκη Βασιλική.

Τέλος, να αναφέρουμε πως όλες οι προγραμματισμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της Βασικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου.