Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Αποτελέσματα πανελληνίων στα ΕΠΑΛ. Χθές Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012 έληξε η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων

Ανακοινώθηκαν την περασμένη Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012 τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) της χώρας

epal fragkistas

Οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα μετά τις 11.00 το πρωί να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψηφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο.

Στην Ευρυτανία
Όσον αφορά τον νομό Ευρυτανίας, συνολικά 44 άτομα συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ να αναφέρουμε πως εξεταστικό κέντρο για όλους ήταν το 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου.

Από το ΕΠΑΛ Καρπενησίου διαγωνίστηκαν 42 μαθητές -δίπλα δημοσιεύουμε τα ονόματα των μαθητών που συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων,  ενώ από το ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας 2 μαθητές.

epal 503

Στον πίνακα αναγράφονται τα ονόματα των μαθητών του Επαγγελματικού Λυκείου Καρπενησίου, οι οποίοι συγκέντρωσαν φέτος τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων


 

Στο ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας εξετάστηκαν οι μαθητές Λαθύρης Αχιλλέας του Ευαγγέλου, ο οποίος συγκέντρωσε 796 μόρια και η Ευφημία Φεγγούλη του Παναγιώτη, η οποία συγκέντρωσε 1085 μόρια.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά σχολεία του νομού, λόγω των ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό και των ανεπαρκών υποδομών -όπως άλλωστε έχουν καταγράψει πολλάκις τα «Ευρυτανικά Νέα»- δεν είναι αρκετές για να επηρεάσουν τη θέληση και την επιμονή των παιδιών για την επίτευξη ενός καλού αποτελέσματος με απώτερο στόχο στην εισαγωγή τους σε κάποιο Τεχνολογικό Ίδρυμα της χώρας.

Όπως μας ενημέρωσε και η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας, κα Γεωργία Καφίδα, η μαθήτρια Ευφημία Φεγγούλη βρέθηκε πρώτη σε όλο τον νομό στην ειδικότητα της Πληροφορικής, συγκεντρώνοντας όπως προαναφέραμε 1085 μόρια, 233 μόρια παραπάνω από τον δεύτερο κατά σειρά μαθητή της ίδιας ειδικότητας.

Βέβαια, από τους παραπάνω μαθητές άγνωστο είναι ακόμη πόσοι θα επιτύχουν την εισαγωγή τους σε κάποιο εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Σύμφωνα και με το υπ’ αριθμ. Φ.251/ 9787/B6 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οι μαθητές μπορούν να επιδιώξουν μια θέση σε κάποιο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΤΕΙ), στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε), στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.), στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, στη Σχολή Αστυφυλάκων της Αστυνομικής Ακαδημίας και στις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, ωστόσο ο αριθμός των θέσεων ορίζεται κάθε φορά με απόφαση του αρμόδιου υπουργού.

Τέλος, να αναφέρουμε πως χθές Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012 έληξε η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, καθώς και των Γενικών Λυκείων.

Να θυμίσουμε πως η υποβολή πλέον γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που δημιούργησε ο κάθε μαθητής φέτος στο Λύκειό του και τον 8ψηφιο κωδικό εξετάσεων.