Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Διακρίσεις στο αλπικό σκι

eos481

Δυναμικά ξεκίνησε η νέα αγωνιστική χρονιά για τους αθλητές του Ε.Ο.Σ. Καρπενησίου. Το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου διεξήχθη ο 1ος προκριματικός αγώνας Π2-Κ2 στη Φτερόλακα Παρνασσού και το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ο 2ος προκριματικός αγώνας στο Πισοδέρι Φλώρινας.

Στον 1ο προκριματικό αγώνα γιγαντιαίας κατάβασης GS και τεχνικής κατάβασης SL στον Παρνασσό (από φέτος η Βόρεια και η Νότια περιφέρεια διεξάγουν από κοινού τους αγώνες), συμμετείχαν συνολικά 120 αθλητές και αθλήτριες, ενώ ο ΕΟΣ Καρπενησίου συμμετείχε με 5 αθλητές και 1 αθλήτρια, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του ΕΟΣ κ. Θανάση Καραγκούνη και τον προπονητή κ. Ηλία Ζαχαράκη. Συγκεκριμένα στην αποστολή συμμετείχαν οι Φένια Ανδρεάκη, Παναγιώτης Αντωνίου, Γιάννης Γαλανός, Νίκος Καραγκούνης, Γιώργος Γιόγιος, Γιώργος Μπάρκας, και Στέλιος Ρεσίτης. Οι επιδόσεις των αθλητών δεν ήταν εξαιρετικές, ήταν ωστόσο ικανοποιητικές, δεδομένων της δυσκολίας του αγώνα αλλά και των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Σίγουρα η πιο σημαντική θέση ήταν η 18η θέση της Φένιας Ανδρεάκη στη γιγαντιαία τεχνική Κατάβαση GS.

Ο 2ος προκριματικός αγώνας στη Βίγλα Πισοδερίου Φλώρινας διεξήχθη με πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επηρέασαν θετικά και τις επιδόσεις των σκιέρ. Συνολικά, συμμετείχαν 98 αθλητές και αθλήτριες και ο Ευρυτανικός σύλλογος συμμετείχε με την ίδια αποστολή, όπως στον Παρνασσό. Ο ΕΟΣ Καρπενησίου είχε δυναμική παρουσία, καταλαμβάνοντας θέση στο βάθρο και στους τρεις αγώνες, με τον αθλητή Παναγιώτη Αντωνίου. Συγκεκριμένα, ο νεαρός αθλητής κατέκτησε την 6η και την 5η θέση αντίστοιχα στις δύο γιγαντιαίες καταβάσεις GS το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 και την 4η θέση στην τεχνική κατάβαση SL την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012.

Οι υπόλοιποι αθλητές, στις δύο καταβάσεις GS, έκαναν επίσης αξιόλογες προσπάθειες, ξεπερνώντας τις ατομικές τους επιδόσεις και καταλαμβάνοντας: Η Φένια Ανδρεάκη την 30η και την 31η θέση, ο Γιώργος Μπάρκας την 49η και την 51η θέση, ο Γιώργος Γιόγιος την 45η και 52η θέση, ο Στέλιος Ρεσίτης την 51η και 53η θέση και ο Γιάννης Γαλανός την 48η και την 54η θέση. Στην τεχνική κατάβαση SL η Φένια Ανδρεάκη κατέλαβε την 22η η θέση, ο Γιώργος Μπάρκας την 42η θέση, ο Γιώργος Γιόγιος την 40η θέση και ο Γιάννης Γαλανός την 44η θέση.