Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023

ev media-logo

…γυναικεία υπόθεση

xionodromiko481

Το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε, στη Βασιλίτσα Γρεβενών, το 21ο πανελλήνιο πρωτάθλημα και το 18ο κύπελλο ορειβατικού σκι «Αθ. Λευκαδίτη», στα πλαίσια του αγωνιστικού προγράμματος ορειβατικού σκι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ).

Στη διοργάνωση, την οποία είχε αναλάβει η Ορειβατική Αναρριχητική Λέσχη Θεσσαλονίκης (ΟΑΛΘ), έλαβαν μέρος δύο αθλήτριες του ΕΟΣ Καρπενησίου· η Δήμητρα Μπίκα και η Φωτεινή Κολόκα. Το πρωί του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου διεξήχθη ο κάθετος αγώνας με νικητές τους Πλάτωνα Αρώνη, από τον Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης, στην κατηγορία Α’ Αντρών και Δήμητρα Μπίκα, στην κατηγορία A’ Γυναικών. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας διεξήχθη ο αγώνας ταχύτητας με νικητές τους Καλογερόπουλο, από τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, στην κατηγορία Α’ Αντρών και την Δήμητρα Μπίκα, στην κατηγορία Γυναικών. 

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ο Α’ ατομικός αγώνας του κυπέλλου με νικητές τους Μάτρα Σλαβεκ, του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, στην κατηγορία Α’ Αντρών και τη Δήμητρα Μπίκα, στην κατηγορία A’ Γυναικών, ενώ να σημειώσουμε πως την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη κατέλαβε η Φωτεινή Κολόκα. 

Με βάση τη γενική κατάταξη, η Δήμητρα Μπίκα θα συμμετάσχει και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ορειβατικού σκι στο Pelvoux της Γαλλίας από τις 4 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2012. Είναι μια μεγάλη διάκριση για την ίδια, αλλά και για τον ΕΟΣ Καρπενησίου.

Οι επόμενοι αγώνες, η σκυταλοδρομία 21ου πανελλήνιου πρωταθλήματος ορειβατικού σκι και ο Β’ ατομικός αγώνας του κυπέλλου «Αθαν. Λευκαδίτη», θα διεξαχθούν στον Παρνασσό στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2012.