Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Αδιάφορη νίκη για τον Απεραντιακό, που κέρδισε 2-1 το Ραπτόπουλο

aperantiakos-doksaΜε καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος (όταν και κρίθηκαν όλα) ο Απεραντιακός επικράτησε με 2-1 της Δόξας Ραπτοπούλου.  Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Εθνικό Στάδιο Καρπενησίου το Σάββατο 28 Ιανουαρίου (15.00) στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣΝΕ.

Συνθέσεις ομάδων
Απεραντιακός (Πασσάς Κ.): Φακίτσας, Γουρέλης, Λιάγκος, Κουτσοθανάσης, Κονιαβίτης (46΄ Κοντογεώργος), Σκεπετάρης, Κατσίκης (78΄ Κώτσιας), Ηλιάδης, Γιαννής, Καρβέλης, Ανδρεάκης.
Δόξα (Παπαδήμος Γ.): Ρεσίτης, Μπισμπίκης, Γεωργαλής Β., Τσιάμης, Παπαδήμος Λ., Παπαδήμος Ευάγ., Παπαδήμος Π. (60΄ Κοτούλας), Παπαντζίμας, Παππάς, Ντζίμας Θ. (46΄ Καραντζούνης), Τσιαμάγκας.
* Την αναμέτρηση σφύριξε ο Λαθύρης Βαγγέλης, έχοντας βοηθούς τους Γαλάνη Ηλία και Στοφόρο Γιώργο (ΕΠΣ Ευρυτανίας).

1ο ημίχρονο: Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, έπαιξαν καλύτερα και δίκαια ήταν μπροστά στο σκορ στο πρώτος μέρος.
Στο 8΄, μετά την πάσα του Καρβέλη από δεξιά, ο Γιαννής από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ. Στο 15΄, ο Γουρέλης σέντραρε από τα δεξιά για τον Καρβέλη, το σουτ του οποίου στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ. Στο 21΄, σε σέντρα του Καρβέλη από αριστερά, ο Ανδρεάκης πρόλαβε στην έξοδο τον Ρεσίτη, όμως η κεφαλιά που έπιασε πέρασε δίπλα από την αντίπαλη εστία.
Στο 24΄, η Δόξα απείλησε, όμως το σουτ του Παππά δε βρήκε στόχο. Αντίθετα τέσσερα λεπτά μετά,  ο Καρβέλης, μετά την ασταθή απόκρουση του Ρεσίτη σε σουτ του Γιαννή, πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ από κοντά άνοιξε το σκορ (1-0). Στο 30΄, ο Γουρέλης προσπαθώντας να διώξει «έπιασε» αέρα, η μπάλα κατέληξε στον Παπαντζίμα, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό πλασέ από θέση βολής έφερε το ματς σε ισορροπία (1-1).
Η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά, αφού στο 34΄, μετά τη σέντρα του Γουρέλη από δεξιά, ο Καρβέλης με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκών και στη συνέχεια στα δίχτυα (2-1). Στο 45΄, ο Ανδρεάκης έβγαλε με ωραία μπαλιά τον Καρβέλη σε θέση βολής, όμως το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε σωτήρια ο πορτιέρο της Δόξας.

aperantiakos-doksa 1

2ο ημίχρονο: Οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν, ενώ η Δόξα πήρε τα ηνία του αγώνα και θα μπορούσε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας, καθώς έχασε μεγάλες ευκαιρίες προς το τέλος του αγώνα.
Στο 70΄, ο διαιτητής έδωσε ένα φάουλ υπέρ της Δόξας και αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε στον Λιάγκο, ο οποίος με προκλητικό τρόπο εξύβρισε τον άρχοντα του αγώνα, και φυσιολογικά  και δικαιολογημένα αποβλήθηκε. Η αριθμητική ανισορροπία και η πίεση της Δόξας απέφεραν δυο εκτελέσεις φάουλ του Παππά που έφυγαν μόλις άουτ (77΄, 88΄) και ένα σουτ του Παπαδήμου Λ. έξω από την περιοχή, που είχε ίδια κατάληξη (86΄). Στο 91΄, ο Τσιαμάγκας μετά την κάθετη του Παπαδήμου Λ. βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, όμως ο Φακίτσας με καίρια επέμβαση μπλόκαρε σταθερά.
Στο επόμενο λεπτό, σε γέμισμα από τη μεσαία γραμμή, ο Παππάς στόπαρε τη μπάλα, σούταρε δυνατά, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων επενέβη σωτήρια, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Το φιλμ του αγώνα
* Γκολ: (28΄) 1-0 Καρβέλης, (30΄) 1-1 Παπαντζίμας, (34΄) 2-1 Καρβέλης. * Κόκκινη: (70΄) Λιάγκο. * Διακριθέντες Απεραντιακού: Καρβέλης, Ηλιάδης, Ανδρεάκης, Φακίτσας. * Διακριθέντες Δόξας: Παππάς, Παπαδήμος Λ., Τσιαμάγκας.

Στο… παρασκήνιο
* Τα πρώτα του γκολ στη χρονιά, έστω και καθυστερημένα, πέτυχε ο Μπάμπης Καρβέλης.
* Από την μεσαία γραμμή, όπου αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τη Φραγκίστα, η... ανάγκη έφερε τον Γουρέλη στην άμυνα, αν και αγωνίζεται κυρίως κάτω από τα γκολπόστ!!
* Απουσιάζει και πάλι ο χρήσιμος μέσος Δημήτρης Καντούνης.
* Εξέτισε την τιμωρία του από τον αγώνα με τον Άγιο Προκόπιο και επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα ο Βασίλης Μπισμπίκης.
* Την πρώτη του εμφάνιση έκανε για τους γηπεδούχους ο Γιώργος Κοντογεώργος, ενώ όλο και περισσότερο χρόνο δίνει στον νεαρό Χάρη Καραντζούνη ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Παπαδήμος Γιώργος, ο οποίος σκοπεύει να δουλέψει με όσο το δυνατόν περισσότερα  νεαρά παιδιά  στα υπόλοιπα τρια παιχνίδια.

aperantiakos-doksa 2