Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Απάντηση Κλεάνθης Φουρλίγκα στον δήμαρχο Αγράφων. «... να παραιτηθεί ο Τάτσης αν δεν μπορεί να διοικήσει»

Απάντηση στην... απάντηση του δήμαρχου Αγράφων κ. Δημήτρη Τάτση, εξέδωσε η δημοτική σύμβουλος (ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ: της δικής του δημοτικής παράταξης), κα Κλεάνθη Φουρλίγκα, με επιστολή της, την οποία και δημοσιεύουμε. Η κα Φουρλίκα απαντά στα σημεία που έθιξε ο κ. Τάτσης στην δική του απάντηση μέσω των “Ευρυτανικών Νέων”, ενώ αφήνει αιχμές -απαντώντας στην φράση “φαντάσματα του παρελθόντος”- για συνεργάτες του ίδιου, οι οποίοι θα είναι εκείνοι που θα τον... “τρομάξουν” στο μέλλον. Τέλος, η επιστολή της καταλήγει με μια... παροιμία

tatsis fourligka

Ο δήμαρχος Αγράφων, Δημήτρης Τάτσης, και η δημοτική του σύμβουλος κα Κλεάνθη Φουρλίγκα. Δρόμος χωρίς επιστροφή οι μεταξύ τους σχέσεις, μετά τις καταγγελίες της κας Φουρλίγκα για την λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, τις οποίες έστειλε και στον Εισαγγελέα Ευρυτανίας, και την απάντηση του δημάρχου για... “καταγγελίες” που σκοπό είχαν να “κωλυσιεργήσουν την λειτουργία του δήμου, όπως την εξόφληση οικονομικών εκκρεμοτήτων σε δημότες”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Τάτσης.


 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί συνδημότες με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου στον τοπικό τύπο και προς αποκατάσταση της αλήθειας θα απαντήσω σε ένα προς ένα στις ψευδείς και αβάσιμες αναφορές που έκανε στο όνομά μου, με μοναδικό σκοπό να αντιστρέψει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν με τις καταγγελίες που έκανα.

1) Στην ιεράρχηση που αναφέρεται ότι έπρεπε πρώτα να συζητήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο τα όσα κατήγγειλα προφανώς, εννοεί τηλεφωνικό Συμβούλιο γιατί για κανονικό Συμβούλιο έκανα αίτηση στις 21/05/ 2012 και με αγνόησε επιδεικτικά, όπως αντέδρασε και στις 06/07/2012 που και η αντιπολίτευση προσπάθησε να φέρει το δικό μου θέμα προς συζήτηση, αλλά και πάλι με κόπο κατάφερε να μην συζητηθεί με ψήφους 12 κατά και 11 υπέρ.

Με αυτό τον τρόπο έφερε και σε δύσκολη θέση κάποιους Δημοτικούς Συμβούλους του και ιδιαιτέρα τους Αντιδημάρχους που δεν αιτιολόγησαν την απόφασή τους να μη συζητηθεί το θέμα, γιατί ίσως και αυτοί να φοβούνται την αλήθεια.

2) Όσο για τις ευθύνες που μου καταλογίζει για τις πληρωμές των δημοτών θα ήθελα να μας αιτιολογήσει ο ίδιος γιατί από το Δεκέμβριο του 2011 που ήρθε στο Δήμο η ΣΑΤΑ 1.380.000 ευρώ περίπου δεν έκανε Δημοτικό Συμβούλιο να πληρώσει κάποιες οφειλές, αλλά περίμενε τις δικές μου καταγγελίες να ενδιαφερθεί για τους δημότες.

 3) Σε ό,τι αφορά τα “φαντάσματα του παρελθόντος” που αναφέρεται θα ήθελα να του υπενθυμίσω πρώτον η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν είναι φάντασμα και δεύτερον, αν και πικρή, είναι διαχρονική! Επιπλέον, το μοναδικό φάντασμα που στο μέλλον θα τον τρομάξει βρίσκεται δίπλα του και ίσως να είναι και ο συντάκτης της δήλωσής του.

4) Ένας σωστός και με πείρα Δήμαρχος αναλαμβάνει μόνος τις ευθύνες της λειτουργίας του Δήμου, σίγουρα δεν κρύβεται πίσω από μια γυναίκα επιρρίπτοντας ευθύνες για πληρωμές που δεν έκανε ο ίδιος (ξεχνώντας ποιος είναι δήμαρχος) και αν δεν μπορεί να διοικήσει ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ.

Τέλος, όσο για τον τίτλο που έγραψαν οι εφημερίδες, “σκληρή απάντηση του Δημάρχου” προς εμένα μου θυμίζει την παροιμία: "Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης".