Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Γίνεται θεσμός η “Γιορτή Πέστροφας”

Για 2η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Κεφαλόβρυσο, την περασμένη Κυριακή 29 Ιουλίου 2012, η «Γιορτή Πέστροφας». Τη συνδιοργάνωση ανέλαβε ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας και ο δήμος Καρπενησίου

pesrofa20121

Σε …θεσμό φαίνεται πως εξελίσσεται η Γιορτή Πέστροφας, η οποία μετά την περσινή επιτυχία που σημείωσε, έλαβε χώρα για δεύτερη φορά στην περιοχή του Κεφαλόβρυσου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν και η εκδήλωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιουλίου, η δυνατή νεροποντή που προηγήθηκε διαφοροποίησε τον αρχικό σχεδιασμό και μετέθεσε τη γιορτή  για το μεσημέρι (12.30 μμ) της Κυριακής.

Εκεί, κάτω από τον βαθύ ίσκιο των επιβλητικών πλατάνων και τους κατευναστικούς ήχους του Καρπενησιώτη ποταμού, άνθρωποι κάθε ηλικίας επέλεξαν να περάσουν ένα ευχάριστο μεσημέρι και να γευτούν πρωτότυπες γεύσεις, με επίκεντρο φυσικά την πέστροφα. Άλλωστε, «…και στα βουνά …υπάρχουν ψάρια», όπως ανέφερε με νόημα το πρόγραμμα του δήμου για τη Γιορτή Πέστροφας.

Ο σεφ Νεκτάριος Ράικος ανέλαβε να μυήσει τους παρευρισκομένους στα μυστικά της γαστρονομίας, με την παρουσίαση, μεταξύ άλλων, γκουρμέ συνταγών, οι οποίες κατόπιν μοιράστηκαν σε δημότες και επισκέπτες. *

pastrofa20122

Ακολούθησε ζωντανή μουσική, με τραγούδια του Θεοδωράκη, του Χατζηδάκη κ.α από το συγκρότημα Pulsar, το οποίο ταξίδεψε για την εκδήλωση από τη Λαμία.

Κατά τη διάρκεια της 2ης «Γιορτής Πέστροφας», πραγματοποιήθηκε επίσης λαχειοφόρος αγορά και μοιράστηκαν δώρα στο κοινό.

Να επισημάνουμε πως η είσοδος στην εκδήλωση ήταν ελεύθερη και οι πέστροφες, που μαγειρεύτηκαν και σερβιρίστηκαν, δωρεάν, μια προσφορά του κ. Γιάννη Αναγνώστου, ιδιοκτήτη του ιχθυοτροφείου στο Κεφαλόβρυσο και του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας.

*

•Μιλφέιγ πέστροφας με άγρια χόρτα & πέρλες λαχανικών

-3 φιλέτα πέστροφας

-300γρ άγρια χόρτα

-50γρ καρύδια

-1 πατάτα

-1 καρότο

-1 κολοκυθάκι

-2κσ αρωματικό ελαιόλαδο

-2κσ κατσικίσιο βούτυρο

-Μαϊντανός

Φιλετάρουμε την πέστροφα, την πλένουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Περνάμε τα φιλέτα από αλεύρι και μετά τα σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι με το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Βράζουμε τα χόρτα εποχής και ταυτόχρονα τα λαχανικά. Κρυώνουμε τα χόρτα σε νερό με πάγο και μετά τους ρίχνουμε το τριμμένο καρύδι. Τοποθετούμε εναλλάξ ένα φιλέτο πέστροφας -μια στρώση χόρτα και γαρνίρουμε με τα λαχανικά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

•Πεστροφοσαλάτα

-1 πέστροφα καπνιστή

-1 κρεμμύδι 

-1/2 ματσάκι άνηθο

-2τεμ κρεμμυδάκι φρέσκο

-50ml ελαιόλαδο

-Αλατοπίπερο

Πολτοποιούμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30’ και σερβίρουμε.