Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ. Ευχαριστήρια επιστολή

kentro psixikis_igeias

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου, στα πλαίσια ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης της κοινότητας και αγωγής του πληθυσμού σε θέματα ψυχικής υγείας, ολοκλήρωσε με επιτυχία σειρά βιωματικών εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν τους χειμερινούς και θερινούς μήνες στον χώρο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, αλλά και σε άλλες τοπικές ενότητες του Δήμου.

Το θέμα των εργαστηρίων, ιδιαίτερα ευαίσθητο που άγγιζε όλες τις οικογένειες, ήταν επικεντρωμένο στον παιδικό πληθυσμό με τίτλο:

¨Στηρίζοντας το παιδί που βιώνει την απώλεια αγαπημένου προσώπου¨

και απευθύνονταν σε γονείς, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και επαγγελματίες υγείας. Οι κύριες θεματικές ενότητες που αναλύθηκαν ήταν: «όταν το παιδί έρχεται σε επαφή με τη σοβαρή ασθένεια και το θάνατο αγαπημένου προσώπου», «πώς εκδηλώνεται ο θρήνος στο παιδί» και «πώς στηρίζουμε το παιδί».

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τις προσδοκίες μας αν και η καθαυτή επιτυχία των εργαστηρίων αποδόθηκε κυρίως στη διαδραστική αλληλεπίδραση των παρευρισκομένων, στην ανταλλαγή εμπειριών και βιωμάτων, καθώς και στα χρήσιμα συμπεράσματα που καταλήξαμε όλοι μαζί.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι με τη συμβολή τους βοήθησαν στην προβολή της προσπάθειας αυτής και στην ενημέρωση του πληθυσμού και συνεπώς στην επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Ειδικότερα ευχαριστούμε: τους Εφημέριους των ιερών ναών της πόλης του Καρπενησίου, τα τοπικά ΜΜΕ, τους οποίους έχουμε κοντά μας σε κάθε κάλεσμά μας.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία τους τον Δ/ντή της Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τους Διευθυντές των σχολείων αυτής, καθώς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για το έκδηλο ενδιαφέρον τους και την ουσιαστική εμπλοκή τους στα δρώμενα των βιωματικών εργαστηρίων.

Παπαρούπα Φανή
Ψυχολόγος
Επιστημονική Υπεύθυνος Κ.Ψ.Υ.

Ξαρχάς Ευάγγελος
Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν. Καρπενησίου