Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Γιατί δεν ψηφίσαμε τη μείωση του προϋπολογισμού

Η θέση της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ» για την καταψήφιση της μείωσης του προϋπολογισμού του δήμου 

mpompotsiaris515

“Στην τελευταία συνεδρίαση (19-9-2012) του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Καρπενησίου έγινε αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος του έτους που διανύουμε.

Έγιναν περικοπές περίπου 1.000.000 ευρώ σε διάφορους κωδικούς στα ποσά που είχε ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο στις 29-12-2011. Ο κύριος λόγος των περικοπών είναι η μείωση των χρημάτων που στέλνει το κράτος στους δήμους.

 Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου εδώ και πολλά χρόνια υποστήριζε ότι ο δήμος πρέπει να στηρίζεται σε τακτικά έσοδα και όχι σε έκτακτα, δηλαδή μόνο στις επιχορηγήσεις του κράτους. Πρέπει να έχουμε έσοδα και από άλλες πηγές όπως η αξιοποίηση των νερών της Αγίας Τριάδας, του αθλητικού κέντρου, του χιονοδρομικού κέντρου, των πεστροφογεννητικών σταθμών κλπ.

Ο προϋπολογισμός του 2012 που ψηφίστηκε στις 29-12-2012 για πρώτη φορά είχε στοιχεία προς τη θετική κατεύθυνση και γι’ αυτό δεν τον καταψηφίσαμε, αλλά ψηφίσαμε λευκό.

Στην τωρινή αναμόρφωση του προϋπολογισμού είδαμε μειώσεις μισθών υπαλλήλων και αιρετών που προέκυψαν από τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της τρόικας, αλλά είδαμε και μειώσεις στα τρόφιμα των παιδικών σταθμών, σε προμήθειες βιβλίων, σε γραφική ύλη, σε είδη καθαριότητας, στη δημοτική συγκοινωνία κ.α.

Όμως θα περιμέναμε στο πνεύμα της δίκαιης κατανομής περικοπών και μειώσεις σε κάποια άλλα έξοδα και δαπάνες.

Δεν θα ήταν μόνο εξοικονόμηση πόρων αλλά η δημοτική αρχή θα έδινε ένα μήνυμα, ένα συμβολισμό πως συμμερίζεται τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνάνε οι πολίτες. Έτσι δεν είδαμε μείωση στον αριθμό των πέντε αντιδημάρχων του δήμου, των μισθών των πέντε ειδικών συμβούλων, των μισθών προέδρων-αντιπροέδρων ΟΠΠΑΔΗΚ και ΕΚΕΠΑΔΗΚ. Δεν μπορεί στις πολύ δύσκολες εποχές να ερχόμαστε και να ζητάμε στο σημερινό συμβούλιο να εγκρίνουμε έξοδα μετάβασης δημάρχου στο συνέδριο EUROMONTANA (βέβαια μετά την παρέμβαση αυτή το κ. δήμαρχος απέσυρε την έγκριση των εξόδων αυτών).

Δεν μπορεί να παίρνουμε και άλλο αυτοκίνητο από τον ΟΔΔΥ για το δήμο, δεν μπορεί τα φώτα του δημοτικού σταδίου να καίνε τα βράδια χωρίς λόγο.

Μετά από αυτή την τοποθέτησή μας οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Καρπενησίου καταψήφισαν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού”.

«Ανεξάρτητη Δημοτική
Συνεργασία Καρπενησίου»