Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo


Η σπίθα που σιγοκαίει - Το άρθρο του Διονύση Κ. Παρούτσα

Μερικές φορές η καθημερινότητα αποδεικνύεται πολύ ανώτερη των περιστάσεων… Μέσα σε όλον αυτό των ορυμαγδό των ειδήσεων για τις κόντρες με τους απεσταλμένους της Τρόικας, με τις αποκαλύψεις για μεγαλόσχημους πολιτικούς που κοίταζαν πόσα θα βάλουν στην «από μέσα», με τη φτώχεια να είναι ο υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα που χτίστηκε στον απόηχο δύο παγκοσμίων πολέμων, με όλα αυτά τα μαύρα και δυσοίωνα σύννεφα να συσσωρεύονται στον ουρανό της ανθρωπότητας, πραγματικά θα πίστευε κανείς ότι η ελπίδα δεν έχει καμία θέση στη ζωή μας.

Κι όμως… Στο Καρπενήσι, μια μικρή ξεχασμένη πολίχνη, όπου κυριότερο μέλημα των κατοίκων της αυτή την εποχή είναι το πώς θα προετοιμαστούν για τις μεγάλες ευρυτανικές βαρυχειμωνιές, γίνονται κάποια πράγματα που δείχνουν μια άλλη Ελλάδα, μια άλλη εποχή, έναν άλλο κόσμο.

Ο λόγος είναι η δραστηριότητα που παρατηρείται στον χώρο του αθλητισμού, έναν χώρο που φυσικά είναι από τους πρώτους που υποφέρουν σε περιόδους κρίσεων όπως αυτή που ζούμε. Εντούτοις, στο Αθλητικό Κέντρο, αυτό το ίδιο που παραπαίει από την εγκατάλειψη και την έλλειψη χρηματοδότησης, αυτό που επιβιώνει με τα ελάχιστα, την Παρασκευή και το Σάββατο χτυπάει θαλερά η καρδιά του παγκόσμιου αθλητισμού κι ενός παραγνωρισμένου, πλην όμως σημαντικότατου αθλήματος.

xantbol222222

Συγκεκριμένα, όπως έχει ανακοινωθεί, αλλά λίγοι γνωρίζουν, η Εθνική ομάδα Χάντμπολ Γυναικών προετοιμάζεται για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013 με αντιπάλους Σλοβακία, Φινλανδία και Ελβετία στο Καρπενήσι, όπου θα δώσει και κάποια φιλικά παιχνίδια.

Η προετοιμασία ξεκινάει σήμερα (σ.σ Τετάρτη) και θα μείνουν εδώ μέχρι και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου ενώ η Εθνική μας θα δώσει και δύο φιλικούς αγώνες κόντρα στην Ρουμάνικη CSM Βουκουρεστίου στο κλειστό γυμναστήριο του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου.

Αξίζει τον κόπο, λοιπόν, να πάμε όλοι το Σάββατο στις 7 το απόγευμα στο κλειστό του Αθλητικού Κέντρου, να συμπαρασταθούμε στα κορίτσια μας, αλλά και στις αθλήτριες από τη Ρουμανία. Ας μην ξεχνάμε ότι η ομάδα του Βουκουρεστίου είχε φτάσει πολύ ψηλά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πριν από λίγα χρόνια και έχει σημαντική ιστορία και πορεία στο άθλημα.

Είναι μια ευκαιρία να μάθουμε στα παιδιά μας, αλλά και να διδαχτούμε κι εμείς οι ίδιοι τις έννοιες της ευγενούς άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθαι και της προσπάθειας για την επίτευξη του στόχου υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και με κάθε κόστος.

Ας μην ξεχνάμε πως διοργανώσεις σαν αυτή δεν γίνονται αυτόματα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προσφέρουν αγόγγυστα χρόνο, κόπο και μεράκι. Και δεν εννοούμε μόνο τους υπεύθυνους του Δήμου οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην ανάληψη της πρωτοβουλίας και οι οποίοι, φυσικά, αξίζουν κάθε έπαινο.

Ο λόγος είναι για τους ελάχιστους ανθρώπους που επί χρόνια τώρα ασχολούνται με τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής, στηρίζοντας κάθε παρόμοια προσπάθεια, όπως για παράδειγμα είναι ο Σεραφείμ Λερογιάννης. Ο άνθρωπος αυτός, είτε πρόκειται για τη φιλοξενία πρωταθλητών του βάδην, είτε πρόκειται για το τοπικό ποδόσφαιρο, είτε για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στις οποίες συμμετέχουν σχολεία, είναι πανταχού παρών, αφανής ήρωας και ακούραστος βοηθός σε κάθε περίπτωση.

Έτσι λοιπόν… Προκειμένου να μεμψιμοιρούμε και να σκεφτόμαστε σαββατιάτικα τα δάνεια, τα ξύλα για το χειμώνα και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, αξίζει τον κόπο να πεταχτούμε ως το  Αθλητικό και να περάσουμε ένα ευχάριστο δίωρο, σε αθλητικό πνεύμα αν όχι για άλλο λόγο, τουλάχιστον για την υπόθαλψη αυτής της απαραίτητης σπίθας που πρέπει να σιγοκαίει, μέχρι να ξαναφουντώσει.