Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Εκτυπωτής 3D δημιουργεί «μαγικά χέρια» για 2χρονο κοριτσάκι

amea

Η Emma γεννήθηκε με Συγγενή Πολλαπλή Αρθρογρύπωση (AMC), μία σπάνια ασθένεια που καταστρέφει τις αρθρώσεις και τα άκρα. Εξαιτίας αυτής της πάθησης, το δίχρονο κοριτσάκι δεν μπορούσε να παίξει με τουβλάκια, να πλησιάσει το φαγητό στο στόμα της ή να αγκαλιάσει τη μαμά της.

Αυτό συνέβαινε μέχρι που μηχανικοί στο Νοσοκομείο «Nemours/Alfred I. duPont Hospital for Children» χρησιμοποίησαν έναν 3D εκτυπωτή για να της κατασκευάσουν έναν ανθεκτικό εξωσκελετό που τη βοηθάει να σηκώσει τα χεράκια της. Η μικρή Emma ήταν σε θέση να φέρει μία καραμέλα στο στόμα της για πρώτη φορά, φορώντας το πλαστικό υποστηρικτικό της γιλέκο. Ο ρομποτικός εξωσκελετός της Wilmington (WREX) είναι κατασκευασμένος από μεταλλικές ράβδους με μεντεσέδες, ιμάντες αντίστασης και μικροσκοπικά 3D μέρη. Η Emma τα αποκαλεί «τα μαγικά της χέρια».

Η Emma ήταν μία από τους πρώτους ασθενείς που δοκίμασαν το WREX. Τώρα, περίπου 15 από τους μικρότερους ασθενείς του νοσοκομείου φοράνε αυτά τα ελαφριά εξωσκελετικά «γιλέκα».

Η ευκολία της 3D εκτύπωσης καθιστά δυνατή την προσαρμογή των επί μέρους εξαρτημάτων. Όταν ένα κομμάτι σπάει, οι εκτυπωτές προσφέρουν άμεση λύση κατά παραγγελία. Όταν ένα παιδί μεγαλώνει και δεν του κάνει πια το γιλέκο, τότε οι μηχανικοί εκτυπώνουν ένα μεγαλύτερο.

«Είμαστε ήδη στο δεύτερο γιλέκο, ενώ η μικρή είναι ακόμα σε εξέλιξη», δήλωσε η μητέρα της, Megan. «Εξακολουθεί να μεγαλώνει, μέσα σε αυτό το υπέροχο προσθετικό μέλος που τη βοηθά να χρησιμοποιήσει τα χέρια της».

Πηγή: mashable.com
Περιοδικό Αυτονομία - www.disabled.gr

Σχόλιο του συντάκτη: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη της στήλης στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Site: http://www.dionfakitsas.gr