Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Κακή εμφάνιση για τον ΑΠΟΚ και ήττα με 6-2 από την Ελασσόνα

ELASSONA-APOK 6-2

Γρουσούζικη αποδείχτηκε για τον ΑΠΟΚ η 13η αγωνιστική του Περιφερειακού πρωταθλήματος, αφού διασύρθηκε, πραγματοποιώντας πολύ άσχημη εμφάνιση, από την ανώτερη Ελασσόνα με το ευρύ 6-2. Το παιχνίδι έγινε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου (15.00) στο Δημοτικό Στάδιο Ελασσόνας για την 13η αγωνιστική στο 4ο Όμιλο της Δ΄ Εθνικής.

Συνθέσεις ομάδων
Π.Ο.Ε. (Καμπερίδης Γιώργος): Μπαϊμάκης, Αποστολόπουλος (49΄ Αριανούτσος), Τζορμπατζάκης, Ντουτσαρίδης, Αποστόλου, Χάμος, Φλίγκος, Μουρατίδης (62΄ Αλεξανδρής), Χατζηβαλσάμης (82΄ Θανάσης), Καραΐσκος, Ρόππας.
ΑΠΟΚ (Σερμπέσης Παύλος): Ρεσίτης, Πασσάς, Συγκελόπουλος, Πολυτσέρης, Ζαλοκώστας, Ζαραβέλης, Ντουφεκιάς (74΄ Γενιτσαρόπουλος Κ.), Κατσαδούρος (88΄ Κουτσουπιάς), Κουρλός (57΄ Φλωράκης), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος.
* Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Καρατέρπος Δημήτρης, με βοηθούς τους Μπικούση Ιωάννη και Λαμπρινιάδη Δημήτρη του Συνδέσμου Κοζάνης.

ELASSONA-APOK 1

* Μαγική εικόνα αποτελεί το 2-1 με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο, καθώς η Ελασσόνα ήταν απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα, χάνοντας πολλές ευκαιρίες, ώστε να διευρύνει κι άλλο το δείκτη του σκορ. Ο ΑΠΟΚ στη μοναδική του αξιόλογη προσπάθεια πέτυχε (τυχερό) γκολ.
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι παρά το γεγονός πως δέχτηκαν σχετικά γρήγορα το τρίτο τέρμα, ισορρόπησαν το παιχνίδι, μείωσαν σε 3-2, όμως η άμεση απάντηση των γηπεδούχων έδωσε πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση. Χωρίς αξιόλογες φάσεις, ο Π.Ο.Ε. στο δεύτερο ημίχρονο, μετουσίωσε σε γκολ όλες (!) τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

ELASSONA-APOK 2

1ο ημίχρονο: Στο 4΄, σε εκτέλεση φάουλ του Χάμου από αριστερά, ο Ρόππας σούταρε από κοντά, όμως ο Ρεσίτης απέκρουσε πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.
Στο 6΄, ο Χάμος, μετά από ωραία ενέργεια που επιχείρησε από δεξιά και παράλληλα προς το τέρμα, πάσαρε στον Φλίγκο, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Ρεσίτης. Στο 13΄ ο Φλίγκος έδωσε μάχες και κέρδισε δυο κόντρες αποό τους αντιπάλους του, όμως το πλασέ που επιχείρησε εξ’ επαφής πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρεσίτη. Στο 15΄, ο Καραΐσκος στάθηκε τυχερός, καθώς η συρτή σέντρα-σουτ που επιχείρησε από τα δεξιά χτύπησε στο αριστερό δοκάρι, στη συνέχεια στον Ρεσίτη πριν καταλήξει στα δίχτυα (1-0). Στο 17΄, η σέντρα-σουτ του Φλίγκου από τα αριστερά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Στο 26΄, μετά από λάθος του Κουρλού στην αντίπαλη περιοχή, η Ελασσόνα εκδήλωσε ταχύτατη αντεπίθεση, η οποία -με τρεις επαφές- κατέληξε στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων: ο Καραΐσκος με μπαλιά από τα δεξιά έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Ρόππα και αυτός με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το 2-0. Στο 30΄, ο Ζαραβέλης σούταρε δυνατά με το αριστερό έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Αποστόλου, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα (2-1).  Στο 35΄, οι αλλεπάλληλες κόντρες που κέρδισε ο Φλίγκος, έβγαλαν σε θέση βολής τον Μουρατίδη, το σουτ του οποίου από τα δεξιά έβγαλε σε κόρνερ ο Ρεσίτης με εντυπωσιακή ενστικτώδη απόκρουση.

ELASSONA-APOK 3

2ο ημίχρονο
: Στο 52΄, ο Χατζηβαλσάμης με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Φλίγκο, ο οποίος με διαγώνιο σουτ στην κίνηση έκανε το 3-1.
Στο 64΄, σε λάθος της άμυνας (παράλληλη μπαλιά στην άμυνα) ο Γεωργακόπουλος, που πήρε τη μπάλα, έβγαλε κάθετη για τον Μπακαλίδη, το πλασέ του οποίου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μπαϊμάκη (την μπάλα κόντραρε και ο προσωπικός αντίπαλος του επιθετικού του ΑΠΟΚ).
Στο 66΄, η μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο αριστερό «παραθυράκι» του Μπαϊμάκη, που ήταν εκτός θέσης (3-2). Όμως, δυο λεπτά μετά, ο Χάμος, μετά το φάουλ (σα κοντινό κόρνερ) του Ρόππα από τα δεξιά, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των Ευρυτάνων και με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι «έγραψε» το 4-2. Αυτό το τέρμα έγειρε οριστικά την πλάστιγγα προς την πλευρά των γηπεδούχων, καθώς έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον ΠΟΕ, έχοντας, μάλιστα σημειωθεί αμέσως μετά τη μείωση του σκορ από τους φιλοξενούμενους.
Στο 71΄, ο Μπακαλίδης σε μια καταμέτωπο επίθεση πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πρόλαβε και στην έξοδο τον Μπαϊμάκη, όμως βρέθηκε πολύ πλάγια, με αποτέλεσμα το γύρισμα που έκανε να διώξει εύκολα ο Τζορμπατζάκης που είχε καλύψει έγκαιρα το τέρμα. Στο 81΄, το φαλτσαριστό σουτ του Χάμου έξω από την περιοχή χτύπησε στο αριστερά δοκάρι του Ρεσίτη, όμως στην επαναφορά ο Χατζηβαλσάμης, μετά την πάσα του Καραΐσκου , που πήρε το ριμπάουντ και έκανε την πάσα, με ψύχραιμο πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-2. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται πως ο Καραΐσκος ήταν θέση οφσάιντ όταν υποδέχτηκε τη μπάλα. Στο 85΄, ο Ρόππας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, καθώς μετά τη σέντρα του Φλίγκου από τα δεξιά, με εναέριο βον-πλανέ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 6-2.

Το φιλμ του αγώνα
* Γκολ: (15΄) 1-0 Καραΐσκος, (26΄) 2-0  Ρόππας, (30΄) 2-1 Ζαραβέλης, (52΄) 3-1 Φλίγκος, (66΄ φάουλ) 3-2 Μπακαλίδης, (68΄) 4-2 Χάμος, (81΄) 5-2 Χατζηβαλσάμης, (85΄) 6-2 Ρόππας. * Δοκάρια:  (17΄) Φλίγκος, (64΄) Μπακαλίδης, (81΄) Χάμος. * Διακριθέντες Ελασσόνας: Χάμος, Ρόππας, Φλίγκος, Καραΐσκος, Μουρατίδης, * Διακριθέντες ΑΠΟΚ: Γεωργακόπουλος, Μπακαλίδης.

ELASSONA-APOK 4

Στο… παρασκήνιο
* Δύο εβδομάδες είχε να κάνει προπόνηση στο γήπεδο η ομάδα του ΑΠΟΚ και αυτό ήταν εμφανές στη διάρκεια του αγώνα
* Σε τραγική κατάσταση ήταν ο λασπωμένος αγωνιστικός χώρος, που έκρυβε πολλές παγίδες για τους ποδοσφαιριστές.
* Περίπου 200 φίλαθλοι παρακολούθησαν το παιχνίδι από τις κερκίδες του γηπέδου και άλλοι 10 (περίπου) από τους τοίχους της περίφραξης!! Την αποστολή του ΑΠΟΚ, μαζί με τα μέλη της Διοίκησης, ακολούθησαν και λιγοστοί φίλοι της ομάδας. Επίσης στην εξέδρα βρέθηκε και ο Γιώργος Καλτέκης, προπονητής του Οικονόμου Τσαριτσάνης (Football league 2).
* Πύργο της Πίζας (!) θύμιζε το τέρμα δίπλα από τα αποδυτήρια, γεγονός που ξέφυγε από τον έλεγχο των διαιτητών.
* Στο 41΄, ο άρχων του αγώνα χαρίστηκε στον Αποστολόπουλο, ο οποίος έχοντας μια κίτρινη κάρτα ανέτρεψε παίζοντας επικίνδυνα τον Γεωργακόπουλο που έφευγε στην αντεπίθεση. Το σκορ ήταν στο 2-1 και το παιχνίδι θα έπαιρνε άλλη τροπή αν εφαρμοζόταν ο κανονισμός.

ELASSONA-APOK 5

* Την έκρηξη του Σερμπέση προκάλεσε η «ανόητη» κίτρινη που δέχτηκε ο Ζαλοκώστας, που συμπλήρωσε κάρτες και χάνει το επόμενο παιχνίδι του ΑΠΟΚ.
* Στα αποδυτήρια του ΑΠΟΚ βρέθηκε ο προπονητής του ΠΟΕ κ. Καμπερίδης, που ευχήθηκε καλή συνέχεια στην ομάδα του Καρπενησίου. Στο ίδιο μήκος κύματος και το «πηγαδάκι» του Σερμπέση με το υψηλόσωμο φορ Χατζηβαλσάμη.

ELASSONA KAMPERIDIS

Δηλώσεις
Παύλος Σερμπέσης (Προπονητής ΑΠΟΚ)
«Σήμερα δεν μπορέσαμε να είμαστε αυτοί που πρέπει, αλλά πέσαμε πάνω σε μια πολύ καλή ομάδα με προδιαγραφές που νομίζω ότι είναι για κάτι παραπάνω. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος, είναι η παραμονή και είμαστε πολύ κοντά. Το παλέψαμε και στο 2-0, όταν μπήκαμε ξανά στο παιχνίδι και μετά το 3-2. Φάνηκε όμως πολύ η απουσία από τις προπονήσεις όλη αυτή την εβδομάδα και αυτό νομίζω δημιούργησε τις προϋποθέσεις, ώστε να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του παιχνιδιού.
Δυστυχώς το ποδόσφαιρο είναι αυτό που λέμε πάντα, όταν θέλει μια ομάδα να κερδίσει κάτι και το προσπαθεί το πετυχαίνει. Εμείς τονίζω ξανά είμαστε πολύ κοντά στην σωτηρία, έχουμε μια ομάδα με νεαρά παιδιά από το Καρπενήσι. Αυτό λέει πάρα πολλά και θα έχουμε την ανάλογη συνέχεια στα επόμενα παιχνίδια, που υπολείπονται μέχρι να λήξει το πρωτάθλημα.
Κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι με τον Αμπελωνιακό, που είναι δύσκολο, όμως η έδρα μάς δίνει αυτοπεποίθηση και αέρα, ενώ και ο κόσμος που έρχεται θα μας βοηθήσει να έχουμε την παρουσία που είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Είναι οριακό το ματς για μας και αν το κερδίσουμε θα παραμείνουμε στην κατηγορία κατά 90%».

APOK STHN-ELASSONA

ELASSONA ME_APOK