Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

ev media-logo


"ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ" Ηρεμία... μετά την καταιγίδα - "Τους έπεσαν τα τηλέφωνα" - Και το φλουρί... στον Πάνο Καμμένο!

kontog xrisikos

Τι δεν είπαν, οι δύο πολιτικοί άντρες, από αριστερά ο Βουλευτής Ευρυτανίας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Κώστας Κοντογεώργος και δεξιά ο πάλαι ποτέ συνεργάτης του στη Νομαρχία, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας επί 12ετιας και προσφάτως κεντρικό στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην  Ευρυτανία κ. Δημήτρης Χρυσικός. Τι δεν είπαν όταν ο δεύτερος αποφάσισε να αποσχιστεί από τη Νέα Δημοκρατία και να ακολουθήσει τη Ντόρα Μπακογιάννη. “Το μοναστήρι να ‘ναι καλά” είπαν από τη Νέα Δημοκρατία. “Είμαι θύμα του Κοντογεώργου”, δήλωνε ο Δημήτρης Χρυσικός σε μια αποκλειστική του συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα” που συζητήθηκε.

Και ήταν αυτή ακριβώς η δήλωση που ψύχρανε τις σχέσεις των δύο αντρών. Αλλά φαίνεται ότι ο χρόνος -και ίσως και το ποτό, όπως βλέπουμε στη φωτογραφία- είναι γιατρός.

Ξέχασαν τα πάντα όταν ξαναβρέθηκαν, από τότε, προχθές σε γνωστή καφετέρια στο κέντρο του Καρπενησίου.

Εν μέσω τυριού και αχλαδιού, φαίνεται ότι ξαναβρήκαν τη φιλία που τους ένωνε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επί νομαρχίας Κοντογεώργου, ο κ. Χρυσικός διετέλεσε και αντινομάρχης του, όπως και σε πολλές ισχυρές θέσεις στο Χιονοδρομικό Κέντρο και αλλού.

Τώρα τι θα βγάλει η συγκεκριμένη συνάντηση, θα δούμε. “Πρώτα να μάθουμε τι θα γίνει με το ΔΗ.ΣΥ.” άκουσα να λένε


"Τους έπεσαν τα τηλέφωνα"

Έκπληξη. Άλλοι έτριβαν τα αφτιά τους, άλλοι έτριβαν τα μάτια τους -με φειδώ τα μάτια είναι η αλήθεια- άλλους τους έπεσαν τα ακουστικά από τα χέρια”. Έτσι περιγράφουν τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας την είδηση για τον διορισμό ως διοικητή του Νοσοκομείου Καρπενησίου, της Συμβολαιογράφου κας Μαρίας Γαλανού, παρ’ ολίγον υποψήφια βουλευτής Ευρυτανίας στις εκλογές του Μαΐου 2012, με την Νέα Δημοκρατία, η οποία τελικά παραιτήθηκε για τους γνωστούς λόγους. “Η κίνηση αυτή της πολιτικής ηγεσίας θα φέρει αύξηση του ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας στο νομό”, ισχυρίζονται κάποια στελέχη, τα οποία είχαν δει με καλό μάτι την υποψηφιότητά της στο ψηφοδέλτιο και ενοχλήθηκαν από την τροπή που τελικά πήρε, ενώ κάποια άλλοι δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους, προφανώς για δικούς τους λόγους. Πάντως, εγώ λέω ότι η αξία της νέας διοικητού θα φανεί στο... χειροκρότημα. Ελπίζουμε να αναβαθμίσει τις παροχές υγείας στο νομό μας.


Και το φλουρί... στον Πάνο Καμμένο!

Δεν θα πω ότι δεν γέλασα. Ναι, μειδίασα, αλλά μην με παρεξηγείτε... κ. Κουίκ. Αλλά μόλις έμαθα ότι ήρθατε στο Καρπενήσι και ξανα-πήγατε στον τάφο του Μπακογιάννη -έτσι κάνουν οι καλοί παλιοί δεξιοί που θέλουν να εκμεταλλευτούν το άστρο του- κατάλαβα. “Πολιτικός παλιάς κοπής ο Κουίκ” συλλογίστηκα. Τώρα θα μας πούνε ότι στην κοπή της πίτας που έγινε στα νέα γραφεία του κόμματος των “Ανεξαρτήτων Έλληνων” στο Καρπενήσι... το φλουρί έπεσε στον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο. Και δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω τη σκέψη μου και ναι, πράγματι, το φλουρί έπεσε στον Καμμένο. Έκπληξη, αλλά και απορία με πλημύρισε. Λες, είπα μέσα μου, να μας κάτσει και “σκιώδης βουλευτής”; Ε ναι, και αυτό έγινε!