Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

ev media-logo

Μείωση της τιμής στο πετρέλαιο ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη με ερώτησή της στη Βουλή

Επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, επαναλαμβάνοντας ότι εντείνεται η ανθρωπιστική κρίση λόγω της αδυναμίας της συντριπτικής πλειοψηφία των πολιτών να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης

ntora mpak530

Στην ερώτησή της αναφέρει: "Παρά τον εξαπλασιασμό του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, η ραγδαία πτώση της κατανάλωσης του εν λόγω καυσίμου κατά 70% δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Η αύξηση του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης έγινε με σκοπό την πάταξη του λαθρεμπορίου στην αγορά των καυσίμων, αλλά έχει αποδειχθεί ανεπαρκής. Οι τελευταίοι έλεγχοι δείχνουν ότι περίπου το 20% των πρατηρίων διακινεί νοθευμένα καύσιμα στην αγορά. Επομένως, οι προσδοκίες περί αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου δεν έχουν δικαιωθεί.

Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αδυνατεί να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης, με αποτέλεσμα να εντείνεται ακόμα περισσότερο η ανθρωπιστική κρίση", τονίζει στην ερώτησή της η κυρία Μπακογιάννη."

Η βουλευτής της ΝΔ
ρωτά τον κ. Στουρνάρα,
"Ποια είναι η πορεία των δημοσίων εσόδων από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2010, 2011 και 2012;

Σκοπεύετε να μειώσετε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πετρέλαιο κίνησης και στη βενζίνη, έτσι ώστε να μειωθεί το βάρος στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς;".