Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Τίμησε τα 100 χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους η Εταιρεία Ευρυτάνων Επιστημόνων

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την εποποιία των Βαλκανικών Πολέμων, η Εταιρεία Ευρυτάνων Επιστημόνων διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση, την περασμένη Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013.

etaireia-eyrytanwn-epistimonwn

Πάνω από 300 άτομα παραβρέθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για να παρακολουθήσουν το αφιέρωμα στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας κ. Ιωάννης Ζούμπος και το μέλος του Δ/Σ κ. Φώτης Κουλαρμάνης προλόγισαν τους δύο ομιλητές και τους προσκάλεσαν στο βήμα ώστε να αναπτύξουν τις ομιλίες τους.

Για το πολιτικό και διπλωματικό σκέλος των πολέμων μίλησε ο ιστορικός και συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος, ενώ για το στρατιωτικό σκέλος των επιχειρήσεων ο επίτιμος Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού Στρατηγός Ε.Α. κ. Νικόλαος Κολόμβας, οι οποίοι παρουσίασαν παράλληλα και διαφάνειες προσώπων της εποχής εκείνης, καθώς και σχεδιαγράμματα των πολεμικών επιχειρήσεων.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ακόμη ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Καραγκούνης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και περιφερειακός σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, η τ. Υφυπουργός κα Κέλλυ Μπουρδάρα, ο πρ. βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας, ο επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης κ. Κώστας Παπαδόπουλος, οι τ. νομάρχες Ευρυτανίας κ.κ. Κουτρέτσης και Κιουπκιολής, ο δημοτικός Σύμβουλος Καρπενησίου κ. Κώστας Λιάπης, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι Ευρυτανικών συλλόγων και σωματείων.

Παράλληλα, η Ένωση Ευρυτάνων Επιστημόνων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, την οποία ευλόγησαν οι Ευρυτάνες ιερείς Δημήτριος Παπασπύρου και Δημήτριος Σκόνδρας.

Ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί, ήταν ο κ. Διονύσιος Σβόλης.