Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo


Η "προφητεία" του Κώστα Σημίτη το 2008 σε φιλική παρέα στον Προυσό. Το ΔΝΤ, η ΠΑΣΕΓΕΣ και η ερώτηση του Κώστα Κοντογεώργου

Το καλοκαίρι του 2008, τον Αύγουστο συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης επισκέφθηκε την Ευρυτανία με την σύζυγό του Δάφνη και διέμειναν σε ξενώνα στο Μεγάλο Χωριό.

simitis-megalo-xwrio

Κατά την εδώ διαμονή του βρέθηκε στον Προυσό, όπου εκεί τον υποδέχθηκε ο τότε δήμαρχος Προυσού κ. Θανάσης Φέγγος, ο οποίος παρέθεσε γεύμα προς τιμή του, στιγμιότυτο του οποίου είναι η φωτογραφία που δημοσιεύουμε.

Τότε, ο Κώστας Σημίτης, μεταξύ τυριού και αχλαδιού, αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Μίλησε με τα μελανότερα χρώματα, προέβλεψε ότι η χώρα οδηγείται στη χρεωκοπία και μάλιστα είπε ότι η ξένη βοήθεια θα είναι αναπόφευκτη, κατονομάζοντας ακόμη και το ΔΝΤ, το οποίο οι περισσότεροι τότε δεν είχαμε ιδέα τι είναι!

Η συζήτηση επίσης περιστράφηκε γύρω από την... ΠΑΣΕΓΕΣ, το κορυφαίο όργανο καθοδήγησης, συντονισμού και εκπροσώπησης των αγροτικών συνεταιρισμών της Ελλάδας, για την οποία περιέγραψε το μελλοντικό της κατάντημα.

Καταφέρθηκε με σκληρότητα για την οικονομική διαχείριση του οργανισμού και τόνιζε, τότε, πως η ΠΑΣΕΓΕΣ είχε χάσει πλέον τον αρχικό της προορισμό, ενώ, όταν ήταν πρωθυπουργός, ο ίδιος, προσπάθησε και κατάφερε να επαναπροσδιορίσει την ανιδιοτελή της κατεύθυνση.

Στη συγκεκριμένη συζήτηση τα ”Ευρυτανικά Νέα” ήταν εκεί, μαζί με όλους όσοι απεικονίζονται στο φωτογραφικό ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε σήμερα. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Θυμήθηκα το γεγονός διότι, μόλις προ μηνός, ο σημερινός βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, μαζί με άλλους τέσσερις βουλευτές κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να μάθει "... ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των έμμισθων υπαλλήλων της ΠΑΣΕΓΕΣ, καθώς και τα ποσά της μισθοδοσίας τους την τελευταία δεκαετία".

Φαίνεται ότι η χώρα έχει πολλούς "σκελετούς κρυμμένους στο ντουλάπι". Το Ελληνικό δημόσιο πιέζεται να ξεσκεπάσει, εκτός των άλλων, και τη δράση των πάσης φύσεως Αγροτικών Συνεταιρισμών, ανά την Ελλάδα -συμπεριλαμβανομένου και της Ευρυτανίας- και να παραδώσει στην κοινή γνώμη τα πορίσματα. Διότι ακούγονται πολλά.

Όσον αφορά την "προφητεία Σημίτη" και τα όσα είπε στη μικρή φιλική παρέα στον Προυσό, τα είπε και στη Βουλή των Ελλήνων. Εκεί είπε πως, αν δεν ληφθούν μέτρα, η χώρα θα χρεοκοπήσει με απροσδιόριστες συνέπειες για τον λαό.

Όλα αυτά, που είπε τότε ο κ. Σημίτης, ο κ. Παπανδρέου και οι λοιποί που ήταν έτοιμοι να αναλάβουν το 2009 την εξουσία από την καταρρέουσα Νέα Δημοκρατία -η οποία διπλασίασε το Ελληνικό χρέος, ούσα γαλαντόμα- αν και ο Κώστας Καραμανλής ψέλλισε τον Σεπτέμβριο του 2008 στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης ότι "η παρούσα οικονομική κρίση επιβάλει πάγωμα μισθών" και παραλίγο να τον “φάνε ζωντανό” οι συνδικα-ληστές-, τα άκουσαν. Όμως, παρόλα αυτά, εκείνος, ο ίδιος, Παπανδρέου είπε "λεφτά υπάρχουν" και κυβέρνησε τη χώρα οδηγώντας την στο ΔΝΤ και την Τρόικα.