Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Τα κόκκινα φανάρια

Το έργο του Αλέκου Γαλανού, που υπήρξε η βάση για την ομώνυμη ταινία, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο σε μία σύγχρονη εκδοχή.

politismos533

Στα δωμάτια του «σπιτιού» της Μαντάμ Παρή ζουν πέντε γυναίκες, καθεμιά με τη δική της προσωπική ιστορία. Αδιέξοδοι έρωτες, μυστικά και πάθη αποκαλύπτονται στην πραγματική τους διάσταση όταν ο νόμος θα επιβάλει το κλείσιμο των «σπιτιών» και ο δρόμος με τα κόκκινα φανάρια και τα καμπαρέ θα αδειάσει.

Τη δεκαετία του ’60 γράφτηκε αρχικά για το θέατρο, προσαρμόστηκε στη συνέχεια σε κινηματογραφικό σενάριο και ξαναγράφτηκε ως μιούζικαλ. Η διασκευή του έργου για τη θεατρική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου έχει στηριχτεί στο θεατρικό έργο, στην κινηματογραφική ταινία και στο μιούζικαλ, αλλά και σε άλλες πηγές σχετικά με την ιστορία της Τρούμπας και τη ζωή στους οίκους ανοχής καθώς και σε μαρτυρίες ιερόδουλων.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο, σκηνοθετώντας μια παράσταση για την ανθρώπινη αλήθεια πίσω από το ψυχρό πρόσωπο της πορνείας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-Σκηνικά-Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος

Παίζουν: Νίκος Αλεξίου, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Ευγενία Δημητροπούλου, Μαρία Κίτσου, Ελένη Κοκκίδου, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Φοίβος Ριμένας, Νικόλας Στραβοπόδης, Θεοδώρα Τζήμου, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Νίκος Ψαρράς

Διασκευή-Δραματουργική επεξεργασία: Έρι Κύργια

Συνεργάτης σκηνογράφος: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Νατάσα Δημητρίου

Μουσική: Δημοσθένης Γρίβας

Aπό 17 Ιανουαρίου 2013 έως 28 Απριλίου 2013

Εθνικό Θέατρο

Θέατρο Rex -

Σκηνή Κοτοπούλη

Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

210-3823269,

http://www.n-t.gr

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 21 ευρώ, 15 ευρώ

Μειωμένο (φοιτητικό): 12 ευρώ

Κάθε Πέμπτη ειδική ενιαία τιμή 13 ευρώ

Τετάρτη στις 17:00

Πέμπτη, Παρασκευή στις 20:30

Σάββατο, Κυριακή στις 17:00 και στις 20:30

www.elculture.gr