Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

ΠΑΣΟΚ “νέας γενιάς”. Μεγάλη η συμμετοχή στην Ευρυτανία για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 9ο Συνέδριο. Μπαίνει μπροστά η νεολαία

Συνολικά 268 μέλη του κινήματος προσήλθαν στις δύο κάλπες, οι οποίες στήθηκαν σε Άγραφα και Καρπενήσι. Από την Ευρυτανία θα συμμετέχουν στο συνέδριο 8 μέλη του κινήματος. Ηχηρές "απουσίες προβεβλημένων στελεχών” διαπιστώνει η γραμματέας της Ν.Ο.Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας κα Βέτα Καρφή, μιλώντας στα "Ευρυτανικά Νέα".
pasok-ekloges-synedrio

Χαμόγελα ικανοποίησης. Πέντε, από τα 8 μέλη, εκλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Από αριστερά: Γιώργος Καρβέλης, Νίκος Λαθύρης, Ιωάννης Μαντζιούτας, Βέτα Καρφή, Ιωάννης Σβερώνης και Μαρία Πάζιου.  


 

Σημαντικά μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μελών του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου για την εκλογή των συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν την Ευρυτανία στο Συντακτικό 9ο Συνέδριο του Κινήματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 28 Φεβρουαρίου μέχρι 3 Μαρτίου 2013. 

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σε όλα τα εκλογικά τμήματα χωρίς κανένα πρόβλημα, αντίθετα υπήρχε θετικό κλίμα. Συνολικά στους δύο δήμους, Καρπενησίου και Αγράφων, προσήλθαν και ψήφισαν 268 μέλη για την εκλογή 8 συνέδρων από την Ευρυτανία. 

Αποτελέσματα 

Κατά δήμο τα αποτελέσματα, όπως παραδόθηκαν από τις εφορευτικές επιτροπές και έχουν ήδη σταλεί στην Επιτροπή Τήρησης Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) για την πιστοποίηση, έχουν ως εξής: 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 

Κατατέθηκαν δύο ψηφοδέλτια. Ένα της Δημοτικής Οργάνωσης Καρπενησίου για την ανάδειξη συνέδρων της νεολαίας ΠΑΣΟΚ με έναν (1) υποψήφιο και ένα ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη συμμετεχόντων στο 9ο συνέδριο, με επτά (7) υποψήφιους. 

Στο ψηφοδέλτιο νεολαίας ΠΑΣΟΚ ψήφισαν 56 μέλη του κινήματος. Εκλέχθηκε, ο μοναδικός υποψήφιος Καρβέλης Γεώργιος του Κων/νου, λαμβάνοντας 38 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και 18 άκυρα, λευκά ή φάκελοι χωρίς ψηφοδέλτιο. 

Για την ανάδειξη των συνέδρων, ψήφισαν 245 μέλη του κινήματος, ενώ βρέθηκαν και 11 λευκά - άκυρα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η συμμετοχή ήταν μεγάλη, η οποία, ωστόσο ήταν αναμενόμενη, καθώς, σύμφωνα με την κα Καρφή “στην Ευρυτανία το ΠΑΣΟΚ διατηρεί πολύ υψηλά ποσοστά". {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div} 

Στο ψηφοδέλτιο των συνέδρων έλαβαν μέρος 7 άτομα και εκλέγονται και τα 7, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση της Επιτροπής, λόγω της μεγάλης συμμετοχής των μελών του κινήματος στην εκλογική διαδικασία. Να σημειώσουμε ότι αρχικά ήταν να εκλεγούν 4 μέλη. 

Τα αποτελέσματα, με τον αριθμό ψήφων, έχουν ως εξής. Ο Μαντζιούτας Ιωάννης του Βασιλείου έλαβε 54 ψήφους, ο Λαθύρης Νικόλαος του Αθανασίου έλαβε 52 ψήφους, ο Καρβέλης Γεώργιος του Κων/νου έλαβε 42 ψήφους (ο κ. Καρβέλης εκλέχθηκε και στο ψηφοδέλτιο της νεολαίας ΠΑΣΟΚ), η Πάζιου Μαρία έλαβε 30 ψήφους, ο Σταμάτης Ιωάννης (πρώην δήμαρχος Δομνίστας) έλαβε 23 ψήφους, ο Σβερώνης Ιωάννης έλαβε 19 ψήφους και τέλος ο Καρφής Δημήτριος έλαβε 14 ψήφους.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ 

Στον δήμο Αγράφων, κατατέθηκε μόνο ένα ψηφοδέλτιο και ψήφισαν... μόλις 32 μέλη του κινήματος. Μοναδικός υποψήφιος και εκλεγμένος, είναι ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Αγράφων, Ευάγγελος Κατσιφός, ο οποίος έλαβε και τις 23 ψήφους. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΤΑΣ ΚΑΡΦΗ 

Ικανοποίηση αλλά και "ηχηρές απουσίες" 

Απόλυτα ικανοποιημένη από τη συμμετοχή του κόσμου και από το γεγονός ότι από την εκλογική διαδικασία αναδείχθηκαν νέοι, δηλώνει η γραμματέας της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Ευρυτανίας (Ν.Ο.Ε.Σ.), κα Βέτα Καρφή, σε δηλώσεις της στα "Ευρυτανικά Νέα". 

Παράλληλα, μετά από ερώτηση της εφημερίδας, εκφράζει και τη δυσφορία της, μεταφέροντας μάλιστα τα όμοια συναισθήματα και άλλων μελών του τοπικού ΠΑΣΟΚ, για κάποιες "ηχηρές απουσίες" -χωρίς να τους κατονομάζει- προβεβλημένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία, τώρα που το κόμμα επιχειρεί την αναγέννησή του, όπως δηλώνει. "Τώρα θα δούμε ποιος είναι με ποιον" τονίζει. 

"Θεωρητικά είναι -και ελπίζουμε να είναι- ένα συνέδριο αναγέννησης για το ΠΑΣΟΚ" δηλώνει, ενώ αντικρούει την άποψη ότι η συμμετοχή στην Ευρυτανία ήταν απρόσμενη. "Δεν είναι απρόσμενο το αποτέλεσμα, γιατί μην ξεχνάτε ότι στην Ευρυτανία το ΠΑΣΟΚ έφερε και ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στις βουλευτικές εκλογές", τονίζει. 

"Μπροστά η νεολαία" 

Ο στόχος της κας Καρφή ήταν και είναι το να εκλεγούν νέα άτομα, και δη νεολαία, κάτι που φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία. "... ναι, μπαίνει μπροστά η νεολαία" τονίζει και προσθέτει: "... και σε παλαιότερη συνέντευξή μου στα «Ευρυτανικά Νέα» είχα τονίσει ότι στόχος είναι να κινητοποιηθούν νέοι άνθρωποι κι αυτό φαίνεται ότι στον νομό μας έχει ξεκινήσει. Εύχομαι στα 3 νέα αυτά παιδιά, που είναι και οι πρώτοι στο ψηφοδέλτιο, να είναι αυτοί που θα κάνουν την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, γιατί η αναγέννηση δεν γίνεται μόνο μέσα από τα συνέδρια, γίνεται από την καθημερινότητα". 

Σχολιάζοντας το μεγάλο αριθμό (268, σε Καρπενήσι και Άγραφα, συνολικά) των μελών που συμμετείχαν τονίζει: "... πάντα οι προσωπικές σχέσεις κάνουν και τις εκλογές πιο εύκολες. Οι υποψήφιοι ήταν αυτοί που έφεραν πρώτα τον κόσμο στην κάλπη και βεβαίως και εμείς στην οργάνωση που κάναμε αυτή τη δουλειά που έπρεπε να κάνουμε για να κινητοποιηθεί ο κόσμος και να ψηφίσει" και πρόσθεσε: "Ευχαριστώ πολύ τη νεολαία που κινητοποίησε τον κόσμο και εύχομαι τα καλύτερα. Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ να έρθει μέσα από αυτή". 

"Ηχηρές απουσίες" 

"Κάποια προβεβλημένα στελέχη της τοπικής Οργάνωσης δεν ήρθαν να ψηφίσουν. Αυτό αποτέλεσε έκπληξη για μένα". Αυτή ήταν η απάντηση της κας Καρφή στην ερώτηση της εφημερίδας, αν υπήρξαν πολιτικά στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ που δεν ψήφισαν. Ωστόσο, "φωτογραφίζει" κάποια με την απάντησή της. 

"Βεβαίως υπήρχαν άτομα που περιμέναμε και δεν ήρθαν. Ωστόσο δεν θα πω ονόματα. Είναι μικρή η κοινωνία, θα μαθευτεί ποιος δεν συμμετείχε στη διαδικασία. Και δεν μιλάω γι’ αυτούς που έχουν αποστασιοποιηθεί, αλλά γι’ αυτούς που όταν έχουν επικοινωνία με κάποιον από τα κεντρικά -γιατί τον τελευταίο καιρό δεν είχαμε τηλέφωνο στη Νομαρχιακή και αναγκαζόμασταν να τους τηλεφωνούν τα κλιμάκια που θα ερχόντουσαν- και δεν είχαν πει ποτέ ότι έχουν φύγει από το ΠΑΣΟΚ. Έτσι ήταν έκπληξη για μένα που δεν ήρθαν να ψηφίσουν". Χαρακτηριστικό είναι το συγκεκριμένο κομμάτι της συνέντευξης: 

-Πρόκειται για σημαντικά πολιτικά πρόσωπα που είχαν αναδειχθεί στο παρελθόν; 

Αν εννοείται άτομα που κατείχαν -καθώς και άτομα που κατέχουν ακόμα- θέσεις, ναι, κάποιοι δεν ήρθαν να ψηφίσουν. 

-Αυτό πως το σχολιάζει η τοπική κομματική κοινωνία; 

Η τοπική κοινωνία δεν γνωρίζω πως το σχολιάζει. Αυτό θα το δούμε στη συνέχεια γιατί μόλις την Κυριακή έγιναν οι εκλογές. Εγώ λέω απλά ότι εξεπλάγην που δεν ήρθαν κάποιοι άνθρωποι να ψηφίσουν. Δεν είναι κακό να αποστασιοποιείσαι από έναν χώρο, να απομακρύνεσαι για κάποιο διάστημα, αλλά καλό είναι, όταν είσαι και δημόσιο πρόσωπο, να το εκφράζεις και δημόσια. 

Ονόματα θα μας πείτε; 

Δεν θα λύσουμε το αίνιγμα με τις 10 ερωτήσεις. Όχι δεν θα αποκαλύψω ονόματα.

Θα υπάρξουν κυρώσεις; 

Είχαμε ξεκινήσει με ένα μητρώο (συμπεριλάμβανε όσους ψήφισαν στις 18 Μαρτίου για τον Πρόεδρο) και αυτή τη στιγμή το μητρώο συμπληρώθηκε και φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα «καθαρίσει». Αυτό πρέπει να το κάνει το ΠΑΣΟΚ και να δούμε ποιοι είμαστε και ποιοι όχι ΠΑΣΟΚ.