Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

2ο Σεμινάριο Τρούφας στη Φουρνά. Γίνεται θεσμός το κυνήγι του «υπόγειου θησαυρού»

Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, η τρούφα, τα διάφορα είδη της, η καλλιέργεια και αναζήτησή της, βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου στη Φουρνά.

troufa-fourna-seminario

Στo κυνήγι της τρούφας με τη βοήθεια των εκπαιδευμένων σκύλων επιδόθηκαν την Κυριακή οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο. (φωτο από troufa-pieria.gr)


Είχε προηγηθεί αντίστοιχη εκδήλωση στα μέσα Φεβρουαρίου, στον ίδιο χώρο, στον Ξενώνα Φουρνάς, με τη συμμετοχή -και τότε- τρουφοκυνηγών από τον νομό Πιερίας.

Θεωρητικό και πρακτικό κομμάτι

Το σεμινάριο ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου (9/3) με ομιλίες που αφορούσαν την καλλιέργεια της τρούφας, τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και την αναζήτηση τρουφών στα ελληνικά δάση, με τους συμμετέχοντες να επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το «υπόγειο διαμάντι της ελληνικής γης».

Την επόμενη ημέρα (Κυριακή 10/3) το πρόγραμμα περιελάμβανε κυνήγι τρούφας με εκπαιδευμένα σκυλιά στα δάση της Φουρνάς, αναζήτηση που απέφερε αποτέλεσμα, καθώς βρέθηκαν δύο είδη τρούφας (t.brumale, bianchetto).

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με γεύμα (με την τρούφα φυσικά να πρωταγωνιστεί), μέσα σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα, μουσική, τραγούδι και ανοικτή συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων.