Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ευρυτανίας: Η Κύπρος στον αστερισμό των μνημονίων. Διαβάστε την επιστολή

Βλέποντας τα πρόσωπα των εκπροσώπων της τρικομματικής που εμφανίστηκαν σήμερα στις τηλεοπτικές εκπομπές, διαπίστωνες δυστυχώς την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

syriza-ekm-logo

Πέρα από την «συμπάθεια» που εξέφραζαν, δεν μπορούσαν να κρύψουν την ικανοποίησή τους γιατί και η Κύπρος σύρθηκε σε μια εξοντωτική συμφωνία. Έτσι πιστεύουν ότι ελαφρύνουν τη δική τους θέση. Θα μπορούσε όμως να είναι διαφορετικά? Γι αυτούς όχι αφού έχουν επιλέξει συνειδητά το μονόδρομο της υποταγής.

Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έδωσε στήριγμα στη Κύπρο, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα με τους εκβιασμούς των «εταίρων» και δανειστών

Έχει ταυτίσει τη δική της πολιτική επιβίωση με τα συμφέροντά τους. Ουσιαστικά δεν σκέφτηκε ποτέ να βοηθήσει τη Κύπρο, αλλά συνετέλεσε με τη στάση της, στην παραδειγματική της τιμωρία προκειμένου να αποδείξει στον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της υποταγής, που η ίδια έχει επιλέξει.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα που ενώ η Κύπρος βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, αυτοί μεθόδευαν την αρπαγή για να δοθούν στους δικούς τους τραπεζίτες με την επίκληση της σωτηρίας.

Η κυβέρνηση αυτή όχι μόνο συμφώνησε με την πρώτη απόφαση του Eurogroup, που έστελνε την Κύπρο στον όλεθρο, αλλά και στην πορεία ταυτίστηκε απολύτως με την τακτική των Γερμανικών, αποστέλλοντας και τελεσίγραφα ωρών στην Κύπρο, όπως έκανε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

Ταυτόχρονα οι εταίροι της συγκυβέρνησης έβγαζαν ανακοινώσεις και συνεχίζουν να το κάνουν, τύπου παιδικής χαράς στις οποίες μέμφονταν το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν συντάχθηκε και αυτός στην δική τους άποψη που «δικαιώνεται»

Δυστυχώς η Κύπρος κάτω από το βάρος εκβιασμών και απειλών οδηγήθηκε χθες βράδυ σε έναν οδυνηρό συμβιβασμό. Θα μπορούσε να αποφύγει αυτήν την εξέλιξη, αν αυτοί που διαχειρίστηκαν το περήφανο ΟΧΙ του Κυπριακού λαού, δεν ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν υποστηρίξει το ΝΑΙ την περασμένη Παρασκευή. Και κυρίως αν η Κύπρος δεν έμενε απελπιστικά μόνη. Με τη στάση τους στην υπόθεση της Κύπρου οι χώρες του Νότου αυτοακυρώθηκαν και αυτοπυροβολήθηκαν η δε Ελλάδα, άνοιξε τη κερκόπορτα για νέα δεινά.

Το γενικευμένο κούρεμα στις καταθέσεις, μετά το δεδομένο της Κύπρου, πολύ σύντομα θα αποτελεί επιλογή και για τα άλλα «προγράμματα διάσωσης». Οι ίδιοι είναι και ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του καταστροφικού P.S.I που έφεραν την Ελλάδα και την Κύπρο σε δεινή θέση.

Η συμφωνία είναι η σφραγίδα της οικονομικής (και πολιτικής) δικτατορίας των αγορών και των ισχυρών, με πρώτη τη Γερμανία. Τα μήνυμα που θέλει να εκπέμψει, προς μεν τις μικρές χώρες είναι, «υποταγή ή εξόντωση» , για δε τις μεγαλύτερες « το κούρεμα βρίσκεται προ των πυλών»

Ο Κυπριακός Λαός έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι μπορεί να αντιστέκεται, να λέει ηχηρά όχι και παρά τις αντίθετες προβλέψεις να στέκεται όρθιος. Ας θυμηθούμε όλοι την περίπτωση του σχεδίου Ανάν και την κατάληξή του, που και τότε είχε αρνητικό πρωταγωνιστή τον σημερινό Πρόεδρο της Κύπρου.

Μέρα που είναι σήμερα, ίσως πρέπει να αναλογιστούμε ότι ραγιάδες δεν είναι μόνο όσοι ανέχονται τις αλυσίδες, αλλά και όσοι έχουν αλυσοδέσει τη σκέψη τους και τις ενέργειές τους, στα όρια που βάζουν οι αφέντες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΕΚΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ