Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ. Έως 2.700 ευρώ σε ανέργους έως 29 ετών. Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα στο Καρπενήσι

Σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 7:30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Καρπενησίου, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ» και σε συνεργασία με το «ΚΕΚ EUROPROCRESS» διοργανώσαν ενημερωτική ημερίδα.

oaed-programma-emporikos

Καλούνται άνεργοι νέοι έως 29 ετών, απόφοιτοι Γυμνασίου ή Λυκείου ή Ι.Ε.Κ. ή Τ.Ε.Ι. ή Α.Ε.Ι. να παρευρεθούν στην ημερίδα, να ενημερωθούν αναλυτικά για τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Άνεργοι νέοι έως 29 ετών

Το πρόγραμμα προβλέπει 80 ώρες κατάρτισης των ανέργων που θα ενταχθούν σε μια πλειάδα ειδικοτήτων και στη συνέχεια 500 ώρες πρακτικής εξάσκησης σε διάρκεια πέντε μηνών, δηλαδή τέσσερις ώρες απασχόλησης την ημέρα, σε επιχειρήσεις του νομού με προοπτική μόνιμης απασχόλησης σε αυτή.

Το συνολικό επίδομα των 500 ωρών πρακτικής άσκησης και των 80 ωρών κατάρτισης για τον άνεργο, ξεκινά από τα 2.400 ευρώ και φτάνει έως τα 2.700 ευρώ ανάλογα με το εκπαιδευτικό επίπεδο του ωφελούμενου, ενώ κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα υπάρχει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη του εργαζομένου από τον ΟΑΕΔ

Επιχειρήσεις όλων των κλάδων

"Στελεχώστε την επιχείρησή σας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση". Είναι το μήνυμα που μεταφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου στις επιχειρήσεις της πόλης, οι οποίες μπορούν να στελεχωθούν με προσωπικό για 5μηνη πρακτική άσκηση εντελώς δωρεάν.

Επιπλέον το πρόγραμμα παρέχει επιχορήγηση εργοδοτικών εισφορών ενός (1) έτους για τις επιχειρήσεις που θα συνάψουν σύμβαση με τον καταρτιζόμενο μετά το πέρας της 5μηνης πρακτικής άσκησης.

Για να δηλώσετε συμμετοχή (άνεργοι και επιχειρήσεις) επικοινωνήστε με τα εξής τηλέφωνα: "ΚΕΚ EUROPROCRESS" στην Λαμία, πληροφορίες κα Όλγα Καλογήρου, Τηλ.: 2231069121, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, τηλ: 2237080036.