Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ένα ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο των ζώων έζησαν τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου. Επισκέφθηκαν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Τα νήπια του 2ου Δημοτικού Σχολείου έζησαν την πιο συγκλονιστική εμπειρία στη ζωή τους. Το ίδιο οι γονείς και οι δάσκαλοί τους. Μια αξιόλογη πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού και 2ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου.

zoologiko-parko-2o-nipiagogeio

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 τα νήπια του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου μαζί με τους γονείς και τις δασκάλες τους επισκέφτηκαν το «Αττικό ζωολογικό πάρκο» στα Σπάτα. Φορέας και αρωγός για την πραγμάτωση αυτής της εκδρομής ήταν ο Σύλλογος Γονέων και Μαθητών του 2ου Δημοτικού και 2ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου.

Σε ενημερωτικό δελτίο από το 2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου αναφέρεται:

"Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Κων/νο Κουτρούμπα που πραγματικά αγκάλιασε, στήριξε και προώθησε αυτή μας την επιθυμία γνωρίζοντας πολύ καλά ο ίδιος ότι η θεωρία ολοκληρώνεται ανταμώνοντας την πράξη, η γνώση τη χαρά και το όνειρο τη ζωή."

"Μας έδωσε έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τον «κόσμο των ερπετών», τα ζώα της «Αφρικανικής σαβάνας», το «δάσος των μαϊμούδων», να παίξουμε και να ταΐσουμε τους λεμούριους και τις καμηλοπαρδάλεις, μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διατροφής ζώων» «Γονείς και μωρά». Να συναντήσουμε την οικογένεια των Χιμπατζήδων και του Ιπποπόταμου, τον παράξενο κόσμο των πουλιών, τους πιγκουίνους της Αφρικής, την καμήλα της Ασιατικής ερήμου και πολλά άλλα μέλη του ζωικού βασιλείου."

Εκείνο όμως που θα μας μείνει αξέχαστο ήταν η πρωτόγνωρη εμπειρία μας με τα «Δελφίνια» τα απίθανα αυτά θερμόαιμα, γλυκύτατα και τόσο ιδιαίτερα φιλικά με τον άνθρωπο θαλάσσια θηλαστικά. Ήταν για όλους μας μια επιμορφωτική αλλά συνάμα και ψυχαγωγική εμπειρία.

Σας ευχαριστούμε"

zoologiko-parko-paidia